Parohu manastira kod Prijepolja pritvor od 30 dana zbog seksualnog uznemiravanja devojčice

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku odredilo je pritvor parohu manastira Davidovica kod Prijepolja I.J. (62), zbog sumnje da je seksualno uznemiravao devojčicu od 13 godina u čačanskom selu Mojsinje.
Parohu manastira kod Prijepolja pritvor od 30 dana zbog seksualnog uznemiravanja devojčice
Foto: 021.rs
Povodom njegovog hapšenja oglasila se i Eparhija mileševska kojoj paroh pripada i navela da je on više od 15 godina u toj Eparhiji i da do sada nije imao takvih sklonosti koje mu se stavljaju na teret.
Eparhija je izrazila duboko žaljenje nad tim potencijalnim deliktom.
"Obaveštavamo javnost da će Eparhija mileševska sačekati izveštaj tužioca i, ukoliko se utvrdi odgovornost osumnjičenog, sa svoje strane preduzeti sve neophodne mere i najstrože kazniti počinioca", navodi se u saopštenju Eparhije mileševske.
  • Ana

    25.08.2023 16:16
    pogledajte film Spotlight
    Nikad nijedna crkva neće dozvoliti da se pravno osudi bilo koje crkveno lice, samo će ga skloniti negde. Jer eto služio je 15 godina bez ikakvih incidenata, to je baš utešno za žrtvu. Ali po pravilu, nikad nije samo jedan ''incident'', uvek ih ima više, samo žrtve imaju strah da prijave jer su u pitanju deca, a počinilac osoba od poverenja, plus ''božji'' čovek.
  • Лиманац

    25.08.2023 15:39
    Исправка
    * најстроже
  • Лиманац

    25.08.2023 14:17
    Кукољ у житу
    Црква је народ и народ је Црква. У сваком народу има рђавих људи са лошим намерама, па последично, нажалост, и у Цркви.
    Уколико се тврдње испоставе као тачне, дотичном државни и црквени органи треба да изрекну најстрожије казне.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.