Brkić otpušten iz zatvorske bolnice u invalidskim kolicima, nastavlja da štrajkuje glađu

Advokat Stevan Damnjanović izjavio je da je njegov klijent novinar Milovan Brkić otpušten iz zatvorske bolnice i da se kreće u invalidskim kolicima.
Brkić otpušten iz zatvorske bolnice u invalidskim kolicima, nastavlja da štrajkuje glađu
Foto: Medija centar Beograd
Damnjanović je naveo da Brkić nastavlja sa štrajkom glađu i da je poslednja dva meseca smršao 29 kilograma.
"Brkića su iz zatvorske bolnice vratili u pritvorsku jedinicu. On više ne može da hoda, jedva govori i kreće se u invalidskim kolicima. Otpustili su ga iz bolnice jer više ne mogu da mu intravenozno daju infuziju", rekao je advokat.
Glavni urednik i vlasnik magazina "Tabloid" Milovan Brkić (67) uhapšen je 8. maja nakon učešća na protestu "Srbija protiv nasilja".
 
On je 11. jula u Višem sudu u Beogradu nepravosnažno osuđen na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela "pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja".
 
Apelacioni sud je odbio zahtev advokata da se Brkić brani sa slobode do konačne presude.
  • posmatraç

    28.08.2023 10:35
    cecan
    zbog ovakvih botova ne bi glasao za sektu ni da mi zivot zavisi...
  • Mirko

    25.08.2023 16:05
    Istina je bolna a na kraju i otrežnjujuća.

    Brkiću, izdrži.
  • vojvoda

    25.08.2023 15:24
    vagner
    mali putin u akciji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".