Šutanovac: Putin sve oprašta sem izdaje, pad Prigožinovog aviona teško da je slučajnost

Jevgenij Prigožin uživao je veliko poverenje Vladimira Putina ali se to "poverenje pretvorilo u izdaju, a opšte je poznato da Putin može da oprosti sve sem izdaje".
Šutanovac: Putin sve oprašta sem izdaje, pad Prigožinovog aviona teško da je slučajnost
Foto: Beta/AP
To je rekao predsednik Saveta za strateške politike Dragan Šutanovac.
"Toliko toga ukazuje da je ovo planirano ubistvo da je teško poverovati da je došlo do nekog slučajnog incidenta", rekao je bivši minisitar odbrane Šutganovac za današnji list Kurir, komentarišući pad aviona u kojem je bio i Prigožin.
Kako je podsetio, "nakon pobune se spekulisalo koliko je rok trajanja Prigožina i na koji će način završiti karijeru".
 
"Nisam pristalica terorija zavere, pa se ne bih upuštao u avanturu spekulacija o pogibiji, ali suviše je indicija koje idu u pravcu onog što zapadne službe iznose kao tvrdnju", naveo je Šutanovac.
 
Prema njegovim rečima, "kako stvari stoje, ovo će biti jedno od dela za koje ćemo teško saznati istinu, bar dok su u Kremlju ljudi koji su bili neprijatelji Prigožinu".
 
Šef paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin jedna je od žrtava pada aviona u Rusiji, potvrdila je juče genetska ekspertiza koju su sprovele ruske istražne vlasti.
 
Na kraju "genetske ekspertize" utvrđeno je da identiteti deset žrtava čija su tela pronađena posle pada "odgovaraju spisku" putnika i članova posade aviona, među kojima je bio Prigožin, navodi se u saopštenju Istražne komisije.
  • Милош

    29.08.2023 07:52
    Милош
    Паметан човек неда,Жену,Пушку и Власт док Мудар Неда само Власт!
  • @Ivan, Osijek

    28.08.2023 22:31
    Odgovor na pitanje je krajnje jednostavan i direktno iz NATO priručnika: kolateralna šteta.
  • Ivan, Osijek

    28.08.2023 22:14
    Bomba
    Internetom kruži snimak stjuardese koja čeka da da se avion "popravi" jer je, kako kaže, tehnička služba na aerodromu uočila neki kvar na avionu neposredno prije polijetanja. Dvije bande se međusobno ubijaju, ali što su im skrivili stjuardesa i pilot?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija