Advokat Ninić: Milenković i Mitić su uzbunjivači, verujem da će zatražiti sudsku zaštitu zbog smene

Advokat Ivan Ninić kaže da je smena inspektora koji su otkrili "Jovanjicu" politički akt odmazde koji sprovodi sam vrh države.
Inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić smenjeni su sa svojih pozicija i prebačeni na druge, izvan Odeljenja za borbu protiv droge, saopštio je ranije danas advokat Zdenko Tomanović. 
 
"Odluka o premeštaju Mitića i Milenkovića je politički akt odmazde koji, zbog 'Jovanjice', sprovodi vrh države, prema njima", ističe Ninić za Danas.
Kao krivca za smenu načelnika Četvrtog odeljenja beogradske Uprave kriminalističke policije Slobodana Milenkovića i šefa operative Četvrtog odeljenja beogradskog UKP-a Dušana Mitića, Ninić vidi aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.
"Neposredni izvršilac tog akta je Bratislav Gašić, koga su i sami inspektori otkrili u predmetu 'Jovanjica' i koji do danas nije adekvatno istražen i procesuiran", navodi Ninić.
 
On je istakao da bi smenjeni inspektori mogli da zatraže i sudsku zaštitu.
 
"Milenković i Mitić su uzbunjivači i verujem da će zatražiti privremenu meru, odnosno sudsku zaštitu, zbog premeštaja", kaže Ninić.
 
Kako je advokat Zdenko Tomanović ocenio, "smena predstavlja svojevrstan pritisak pred dolazeće svedočenje", a advokat Ninić naglašava da je trenutno najvažnije da se na ovaj način upravo ne ugrozi kvalitet njihovog svedočenja.
 
"Ipak, mnogo je važnije, za društveni i pravni poredak ove države, da im ovim premeštajem nisu 'slomili kičmu' i da to ne utiče na sadržinu i kvalitet njihovih iskaza pred sudom", zaključuje Ninić.
 
Podsećamo, advokat Tomanović je naveo da je "odluka političkog vrha policije u suštini smena inspektora i predstavlja pre svega direktno sprečavanje dalje istrage i provere operativnih saznanja koja projekat 'Jovanjica' vode do centara moći u našoj državi".
  • Moša

    29.08.2023 18:59
    Aman
    Ljudi jel ste pratili suđenje , pa senta ne sme da se pojavi u laži uhvaćen 100 puta
  • Mučenik

    29.08.2023 07:49
    Pošteno kažnjeni?
    AKO NIJE OVAKO, ONDA JE ONAKO KAKO KAŽE ON?

    Inspektori MUP-a Slobodan Milenković i Dušan Mitić smenjeni su sa svojih funkcija i prebačeni na druge, izvan Odeljenja za borbu protiv droge. Oni su otkrili slučaj „Jovanjica“ gde se proizvodilo najviše marihuane u Evropi, kažu poznavaoci, a da su tu umešani tetkin zet, keramičar, rođaci vođe i mnogih visoko kotiranih kadrova, a samo je uhapšen vlasnik poljoprivrednog dobra i niko više. A zašto da hapse nevine, jer se strogo poštuje zakon, a koji i čiji, jedino oni koji su radili protiv droge su smenjeni, to su naravno zaslužili da otkriju ne poštovanje zakona i korišćenje droga (marihuana) po propisima kojih propisali nadležni. Koja dobrota za zemlju, neverovatno, a sada smenjuju ljude koji su radili po zakonu i nalogu nekih od optuženih, a nisu znali koji su interesi nalogodavaca. Pošteno odradili posao i oterani kao najveći neprijatelji zaštitnika odgajivača marihuane. To je opšti interes države(?) i izvršiteljima sledi nagrada, pare ili unapređenje u službi, a boraca protiv uzgajanja droge ko ih šiša (j*be?) kada ne znaju da procene interes nadležnih.
  • Ssy

    28.08.2023 22:35
    Jedva čekamo
    Šta na to kaže najveći pravni stručnjak u zemlji, a i šire? Neka objasni na tv sa nacionalnom frekvencijom. Nećemo mu zameriti ako ne bude u novom sakou.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.