Šapić o rušenju na Slaviji gde će graditi firma Dejana Stankovića: Nije bilo zaštićenih zgrada

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je rušenje na Slaviji, gde će biti izgrađeni objekti čiji je investitor bivši fudbaler Dejan Stanković, zakonski "čisto".
Šapić o rušenju na Slaviji gde će graditi firma Dejana Stankovića: Nije bilo zaštićenih zgrada
Foto: Beta/AP
Šapić je za RTS rekao da ne postoji objekat koji je bio zakonski zaštićen od republičkog ili gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, koji nije smeo da se ruši.
Dodao je to odluka prošle gradske uprave, koju "apsolutno podržava" jer se ruše "stare udžerice".
"Mislim da će to blok naselje na Slaviji ulepšati taj deo grada i da već sada, kada su počišćene one kuće koje su se nalazile tamo, to daleko bolje i lepše izgleda", rekao je gradonačelnik.
 
Upitan o mogućim vanrednim izborima u Beogradu, Šapić je samo dodao da "lokalne izbore nameću okolnosti, videćemo".
  • Normalno

    30.08.2023 11:43
    pa kad je DDj smatrala da nema potreba zastiti te zgrade tj nije umesto privremene zastite trazila stalnu zastiti
    Valjda joj se tako vise isplati
  • StevaDžo

    30.08.2023 10:56
    Bayern
    ....i ovde u Günzburgu u centru stara fontana, kaldrma i stare zgrade sa osveženim nepromenjenim fasadama i novim prozorima istim kao što su bili onomad....ali ovo nije tigar ekonomija i nisam čuo za "partiju i bratiju"....a ovih dana će neki izbori....
  • Sh

    30.08.2023 10:26
    .
    Ovakve vesti su me nervirale dok nisam videla rezultate popisa i shvatila da nas od nestanka srba u Srbiji deli samo 85 godina (prosta matematika). Moja deca bi to mogla da dozive! Tako da, nemojte se jediti, situacija je gora nego sto nam izgleda…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.