VST: Netačno preneta izjava Dolovac, nije uvredila kolegu, rekla je "ovo je sada preterano"

Visoki savet tužilaštva (VST) saopštio je danas da je u medijima netačno preneta informacija da je vrhovni javni tužilac Zagorka Dolovac uvredila kolegu Predraga Milovanovića na jučerašnjoj sednici.
VST: Netačno preneta izjava Dolovac, nije uvredila kolegu, rekla je "ovo je sada preterano"
Foto: Medija centar Beograd
Kako navodi savet, mediji su preneli da je Dolovac rekla "Ovaj je stvarno kreten", a tvrde da je ona u stvari rekla "Ovo je sada preterano".
"Član saveta, gospođa Dolovac, reagovala je na procesnu zloupotrebu prava članova Saveta, Borisa Pavlovića i Predraga Milovanovića, da učestvuju u diskusiji po tačkama dnevnog reda tako što su tokom prelaska na narednu tačku usvojenog dnevnog reda sednice, bez odobrenja ponovo započeli raspravu o zaključenoj tački suprotno odredbama Poslovnika o radu VST", navodi se u saopštenju.
Dolovac je, kako tvrde, nakon uzajamne razmene komentara, a kao "privatnu, ne javnu" reakciju izjavila "Ovo je sada preterano".
 
VST je u saopštenju naveo da će razmotriti dalje zakonske mere koje su mu na raspolaganju radi "otklanjanja povrede svog ugleda i integriteta, pokušaja nedozvoljenog uticaja, kao i naplate štete koja je nastala tim povodom", protiv medija koji su preneli tu vest.
  • DRMRFR

    31.08.2023 08:53
    Je l vi verujete meni ili svojim ušima?
  • xqt

    31.08.2023 06:54
    Skrivanje je njen hobi
    dolovac se toliko krije od kamera da će uskoro sa kesom na glavi dolaziti na sastanke.
  • Liman

    30.08.2023 23:10
    Smesno
    Ovo ju je potreslo pa je brze bolje demantovala, a to sto ne radi svoj posao i sto cuti na sav kriminal to ko sisa.
    Joooj nicija nije do zore gorela pa nece ni od ovih.
    Lupajte minuse botovi i vi ste svesni da se sekti priblizava kraj, tako da ih lupate sami sebi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija