U Srbiji se trenutno nalazi više od 43.000 Ukrajinaca

U Srbiji se trenutno nalazi više od 43.000 raseljenih i izbeglih iz Ukrajine, a spremni smo da prihvatimo i više, izjavila je premijerka Ana Brnabić.
U Srbiji se trenutno nalazi više od 43.000 Ukrajinaca
Foto: Pixabay
Ona je prilikom ispraćaja 14 kamiona humanitarne pomoći, koju je Srbija uputila Ukrajini, navela da su u pitanju roba i lekovi ugroženom stanovništvu koje je izgubilo svoje domove kada je pukla brana.
Brnabić je podsetila da je Srbija uplatila više od tri miliona evra direktne pomoći Ukrajini posredstvom Unicefa i UNHCR, i donirala elektronergetsku opremu i dva sanitarna vozila. 
Ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač istakao je da Ukrajina veoma ceni pomoć Srbije u vremenima koja su izuzetno tragična za tu zemlju, a posebno humanitarnu pomoć.
 
 
Foto: FoNet (Zoran Mrđa)
 
Tolkač je naglasio da Ukrajina nikada neće zaboraviti pomoć Srbije.
 
Ambasador EU Emanuele Žiofre je čestitao Srbiji na pomoći koju je poslala Ukrajini i na konkretnom primeru solidarnosti sa tom zemljom.
 
On je istakao da smo svi potrebni ukrajinskom narodu zbog brutalne ruske agresije, u kojoj svakodnevno ginu civili.
 
Žiofre je naveo da je humanitarna pomoć potrebna za skoro 18 miliona ljudi u Ukrajini i čestitao Srbiji što proširuje podršku izbeglima. 
  • @Laloš

    31.08.2023 13:35
    i neka je sramota svakog ko je na Vaš komentar stavio minus. Za ljude obraz nema cenu, za sitne duše obraz je na prodaju. Dobrodošli nam Ukrajinci.
  • tri slova

    31.08.2023 13:24
    @Laloš
    Slažem se sa tobom, samo da rusi što pre oslobode Ukrajinu.
  • Laloš

    31.08.2023 09:48
    Neka im je sretan boravak u našoj zemlji (kakva god da je) i želim im što brži povratak u oslobođenu Ukrajinu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija