Šapić: Dani porodice ne diskriminišu nikoga, ne odustajem od te manifestacije

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da se, dok je on na čelu grada, neće odustati od manifestacije Dani porodice, uz ocenu da ona ne diskriminiše nikoga.
"Način na koji sam napadnut (kada je održana manifestacija ove godine), gde je pokušano da se plasira kako je to diskriminacija nekoga, ne znam ko je diskriminisan ako su pozvani svi Beograđani i građani Srbije da sa svojim porodicama na jedan lep način provedu vikend. Sledeće godine planiramo da to bude ceo mesec maj", rekao je Šapić za televiziju Pink.
Dodao je da će Beograd uvek imati socijalne mere naročito za decu, najstarije, kao i da će braniti "simbol i kult porodice", ponavljajući da Dani porodice ne diskriminišu nikoga, niti da je on nekada nekoga diskriminisao.
"Ali da me bude sramota da kažem ono što je prirodno potpuno, da deca treba da imaju mamu i tatu, da se dete rađa kada se spoje muškarac i žena...Da me bude sramota da vaspitavam dete kad se rodi da li je dečak ili devojčica, a ne da odlučuje tokom života da li je 'on', 'ona' ili 'ono'... Dženderi, menderi, ja ne znam ni šta to znači. Ne šalim se, stvarno ne znam šta to znači", kazao je gradonačelnik.
 
Ocenio je da to nanosi štetu i ljudima homoseksualne i biseksualne orijentacije.
 
"Mislim da im zaista nanose veliku štetu što je ovde neki cilj daleko dublji, a on je ugrožavanje one osnovne tradicionalne vrednosti i zato sam ja u nekoliko navrata sa patrijarhom (Porfirijem) podržao tradicionalne vrednosti, koje dobrim delom zagovara i Srpska pravoslavna crkva, jer mislim da ukoliko ne odbranimo naše tradicionalne vrednosti, da ćemo biti u budućnosti svi ugroženi", naveo je Šapić.
 
Prema njegovim rečima, u svetu se vodi rat vrednosti i naredne dve ili tri godine biće presudne za budućnost čovečanstva.
 
"Pokušava da nam se na raznorazne načine ubrizga jedna potpuno nova teorija, ukoliko je prihvatimo, ja ne znam kako čovečanstvo može da opstane. Bez muškarca i žene nema ljudske vrste... Dva muškarca i dve žene, još uvek to priroda nije učinila da mogu da vrše reprodukciju i da zahvaljujući tome možemo da obnavljamo ljudsku vrstu", ocenio je Šapić.
  • Sulja

    01.09.2023 09:55
    Konzevativizam Srbe spasava
    Za zdravu naciju uz tradiciju. Reci NE globalizmu i njegovim antiporodicnim ideologijama.
  • Vule

    31.08.2023 15:43
    Ne vidim sto bi se pravdao.
  • Podbarac

    31.08.2023 15:05
    /
    Da ne znam bolje, rekao bih da ga je jace zakacila neka lopta po glavi... Pa onda jadan ne bio ide i lupeta ovako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.