Sistem "Amber alert" u Srbiji će se zvati "Pronađi me": Hitno obaveštenje o nestanku maloletnika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je izradilo Instrukciju za postupanje policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti.
Državni sekretar Ministarstva Danilo Stevandić je na sastanku radne grupe za uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica (Amber Alert) razmotrio dosadašnje korake na uspostavljanju tog sistema koji će se u Srbiji zvati "Pronađi me", navedeno je u saopštenju.
Stevandić je precizirao da bi građani o nestanku maloletnog lica, prema do sada dogovorenim kriterijumima, trebalo da budu obaveštavani putem SMS-poruke, prekidanjem televizijskih i radio emisija obaveštenjem o tome, kao i "kajronima" na auto-putu, aerodromskim, autobuskim i železničkim stanicama.
U sastavu radne grupe za uvođenje sistema "Pronađi me" koju je februara ove godine, formirao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predstavnici su nekoliko ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja "Astra".
  • ko sve gleda?

    31.08.2023 18:57
    Hoće li to da gledaju i u Americi i Japanu? U Australiji i Kini?
  • Joca

    31.08.2023 16:27
    U 20-est marki da će u rekordnom roku kroz sistem "slučajno" biti puštena neka neprimerena poruka i onda niko neće znati kako se to dogodilo. :'D
  • Пера Буљави

    31.08.2023 16:01
    А ко је програмирао систем и извршио тестирање о томе ништа па ће систем прво сам себе да тражи и самог себе да пита Ко сте ви господине када пронађе самог себе

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija