Optužni predlog protiv osumnjičenog za mučenje pasa u Smederevu

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv V.V. (54) iz Smedereva, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubijanja i mučenja životinja.
Optužni predlog protiv osumnjičenog za mučenje pasa u Smederevu
Foto: Pixabay
Optuženi je tri godine unazad, sve do 8. juna, suprotno Zakonu o dobrobiti životinja, mučio i zlostavljao pse na taj način što ih je vezivao za improvizovanu metalnu spravu sa okovratnicima pomoću koje se vršila reprodukcija na način kojim je psima nanošena bol, patnja, strah i stres.
Takođe, optuženi je pse vezivao na traku za trčanje radi treniranja i priprema za organizovanje borbi.
Kako se navodi, hranio ih je takozvanim "pomijama" bez dokaza o bakteriološkoj ispravnosti, i bez dokaza o tome da li u pogledu načina pripreme i sastava hrana zadovoljava potrebe koje su primerene starosti, vrsti i rasi pasa.
  • Priroda

    31.08.2023 20:58
    Osudite ga
    Ajde već vreme je da počnete i da osuđujete zlostavljace i neprijavljene odgajivace pasa.Ne samo optužni predlog nego kazna zatvora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija