Advokati: Inspektoru Milenkoviću ugrožen život, traži fizičko obezbeđenje

Posle smene inspektora Slobodana Milenkovića povećan je nivo ugroženosti njegovog života, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović.
Nakon prijema informacije iz profesionalnog i kredibilnog izvora, Milenković traži od nadležnih da mu hitno dodele fizičku zaštitu, navodi se u saopštenju.
"On će obavestiti nadležne o imenima šefova narko klana koji su prihvatili realizaciju njegove likvidacije, kao i o imenima potencijalnih realizatora, kao i fotografije osoba za koje sumnja da pripadaju državnim strukturama kako snimaju pojedine objekte koji su ocenjeni kao pogodni za zlo koje mu spremaju", navode iz advokatske kancelarije.
Dodaju da će Milenković obavestiti nadležne i o lokacijama na kojima je uočena intenzivnija pratnja i snimanje.
 
"Milenković i Mitić se neće obeshrabriti, jer su se opredelili za pravnu kulturu i zakon, a ne za političke, državne i finansijske gigante i njihovu kulturu nasilja i kult manipulacija", naveli su iz advokatske kancelarije.
 
Dodaju da "oni svojim postupanjem šalju jasnu poruku da zakletva koju su dali građanima Srbije nije samo forma i da još ima smisla biti pošten, profesionalan i hrabar".
 
Podsećamo da su policajci koji su otkrili "Jovanjicu" nedavno smenjeni.
 
Slobodan Milenković više nije načelnik Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga, a Dušan Mitić više nije na čelu operative.
 
"Formalnom odlukom Kabineta MUP-a raspoređeni su na druga radna mesta izvan Odeljenja za borbu protiv droge. Odluka političkog vrha policije je u suštini smena inspektora i predstavlja pre svega direktno sprečavanje dalje istrage i provere operativnih saznanja koja projekat 'Jovanjica' vode do centara moći u našoj državi. Ova smena je i osveta policajcima i pritisak pred dolazeće svedočenje", naveli su ranije iz advokatske kancelarije Tomanović.
  • Jovan

    02.09.2023 12:11
    Kriminal
    Policija koja stiti narko kartel nije policija, vlada koja vodi narko kartel nije vlada, uvuko nam se kriminal u sve pore drustva, vreme je za kuku i motiku, nema drugo!
  • Slavko

    02.09.2023 08:15
    Samo da ne prodje kao Pozgin.Vule kopira Putuna.
  • Ivan

    02.09.2023 06:55
    .
    Šta je sa opozicijom? Vidi se da mlate praznu slamu i dolaze u skupštinu samo da uzmu dnevnicu. Čovek napravio slike i izveštaj o sopstvenim uhodama i potencijalnim ubicama i predao kome treba, a svi ćute?! Ajde što ćute oni koji bi trebalo nešto da učine, ali mi koji možemo sutra biti u istoj poziciji ili naša deca, nemam reči više!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija