Vozači saniteta za sedam dana ponovo u Vladi Srbije razgovaraju o platama

Vozači sanitetskih vozila, koji su danas protestovali ispred Vlade Srbije, o svojim problemima će ponovo razgovarati sa predstavnicima države za nedelju dana.

To je rekao predstavnik vozača sanitetskih vozila Nenad Blažić.

Kako je kazao, posle protesta, delegacija vozača saniteta je razgovarala sa zamenikom generalnog sekretara Petrom Janjićem i direktorkom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanjom Radojević Škodrić.
Vozači saniteta nezadovoljni su svojim minimalnim zaradama i malim koeficijentom za njihov obračun.
 
Oni su tražili izmenu Uredbe o koeficijentima za obračuni i isplatu plata u javnim službama, tako da vozači svih sanitetskih vozila u Srbiji imaju koeficijent 13,57, dok su za sve ostale vozače u zdravstvenim ustanovama tražili povećanje koeficijenta u zavisnosti od težine poslova koje obavljaju.
 
Vozači sanitetskih vozila, kojih u Srbiji ima oko 2.500, tražili su i isplatu dnevnica za službena putovanja i isplatu prekovremenog rada, u skladu sa zakonom i posebnim kolektivnim ugovorom, kao i beneficirani radni staž.
 
Takođe, tražili su i da se bezuslovno i u što kraćem roku omogući prolazak hitne medicinske pomoći sa uključenom posebnom signalizacijom kroz crveno svetlo, pod uslovom da se ne ugrožavaju ostali učesnici u saobraćaju koji imaju zeleno svetlo, bez dodatnih procedura, molbi i zahteva prema MUP-u.
 
Blažić je naveo da će taj zahtev biti ispunjen izmenom Zakona o bezbednosti saobraćaja, o kome će se raspravljati na vanrednom zasedanju Skupštine Srbije koje počinje sutra.
 
"Sa direktorkom RFZO je takođe dogovoren razgovor za nedelju dana, nakon što ona bude razgovarala sa direktorima zdravstvenih ustanova o isplati dnevnica za službena putovanja i isplatu prekovremenog rada, kao i o beneficiranom radnom stažu", kazao je on.
  • Rosa

    05.09.2023 09:12
    Čuj benificirani radni staž...
    Idite vi u prevremenu penziju o svom trošku ako vam se ne radi.
  • XzX

    05.09.2023 07:27
    Zna se
    Ako im nepomenik nešto obeća, onda ništa od tog posla.
  • Slavko-Mirko

    04.09.2023 19:56
    obečanje.... radovanje
    Dobićete samo dobro upakovano dvosmisleno obećanje koje na dug peroid neće biti realizovan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.