Nastavlja se vanredna sednica Skupštine Srbije: Neizvesno da li će i danas biti zviždanja i vikanja

Poslanici Skupštine Srbije danas će glasati o izboru direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića za novog ministra privrede i nastaviti raspravu o amandmanima na 25 tačaka dnevnog reda.
Jučerašnja vanredna sednica protekla je u vikanju, zviždanju i raspravljanju dela opozicionih poslanika koji su najavili da će blokirati parlament, i predsednika Skupštine Vladimira Orlića. 
Deo opozicije, koji je organuizator protesta "Srbija protiv nasilja", zatražili su raspisivanje vanrednih beogradskih i parlamentarnih izbora.
Orlić je odgovorio da će drage volje proslediti nadležnima njihov zahtev i praktično rekao da jedva čeka izbore.
 
Jučerašnja načelna rasprava o predlogu rebalansa budžeta i više od 20 zakonskih predloga završena je za samo dva sata.
 
Među 25 tačaka je i predlog rebalansa budžeta za ovu godinu.
 
Poslanici će razmatrati i predlog izmena Zakona o akcizama i Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije.
 
Na dnevnom redu su i izmene zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, dualnom obrazovanju, prosvetnoj inspekciji, Nacionalnom okviru kvalifikacija i izmene Zakona o visokom obrazovanju.
 
Na sednici će biti razmatrani i Predlog zakona o učešću civila u međunarodnim misijama i operacijama van granica Srbije, izmene Zakona o kulturi i Predlog zakona o filmskom i ostalom audiovizuelnom nasleđu, kao i više međunarodnih sporazuma.
  • Y

    06.09.2023 09:56
    Y
    Treba jos zesce i neprekidati do raspisivanja Izbora koji moraju biti Decembar naj kasnije! Koja Skupstina...jednopartijski sistem i hvala Opoziciji i direktnom prenusu jer su mnogima otvorili oci i vratili razum u normalu!
  • Сања

    06.09.2023 09:04
    Данас ће бити у Раздељак те љубим ,Радикали су бацали ципеле и лупали у клупе када је AV био опозиција

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.