Duplira se kazna za parkiranje na mestu za OSI: "Vozači na njima parkiraju svoja skupocena vozila"

Kazne za bahato parkiranje na mestima rezervisanim za osobe sa invaliditetom dupliraće se sa 5.000 na 10.000 dinara, rečeno je na današnjoj sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine.
Duplira se kazna za parkiranje na mestu za OSI: "Vozači na njima parkiraju svoja skupocena vozila"
Foto: Pixabay

Reč je o amandmanu na izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje su danas na sednici Skupštine Srbije.

Amandmani na članove 61 i 62 zakona izneti su na sednici odbora i objašnjeni tako da kazne za prekršaj - parkiranje na mestu za osobe sa invaliditetom treba da se pooštri jer se u praksi pokazalo da je učestala pojava da vozači uglavnom skupocenih vozila parkiraju na ovim parking mestima.

Dosadašnja kazna od 5.000 dinara mogla je da se prepolovi ukoliko se plati u roku od osam dana, po prekršajnom nalogu. Tako će i sada kazna od 10.000 dinara moći da se prepolovi.
 
Izmenama zakona se, između ostalog, definišu električni trotineti, koji zvanično ulaze u regulativu. Sve novine koje donosi ovaj zakon obuhvaćene su OVDE.
  • Revilo

    08.09.2023 17:59
    Farbanje
    Ma samo poludisperzijom prekrečiti šoferku. Pa nek riba, da svi gledaju. sledeći put neće stati.
  • Limanac

    08.09.2023 16:54
    Problem je sto gomila ljudi ima te kartice a nisu invalidi.Evo primer kod mene u ulici danima stoji dzip koji kosta 70.000e žena ga vozi ima karticu na invalida a komsija koji ima tu karticu zaista je invalid ceka mesto pored svog tog mesta satima.Inače to mesto je pravljeno zbog njega.Mene licno bih bila sramota da se parkiram na mesto invalida a nisam invalid.Po pravilu su to akademski gradjani znaju svoja prava a ljudska krše!
  • Zoran

    08.09.2023 08:56
    Treba sa se uvede kažnjavanje i za parkiranje na mestima za invalide i u tržnim centrima, odnosno na mestima koji nisu javni putevi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.