NIN: Đukanović i Papić nudili sto hiljada evra Milenkoviću da zataškaju "Jovanjicu"

Nedavno smenjenom načelniku Četvrtog odeljenja za drogu beogradske policije Slobodanu Milenkoviću nuđen je novac i napredak u karijeri ako pristane na dogovor kako da postupa u predmetu "Jovanjica".
On je to odbio, o čemu je sačinio službenu belešku, piše u tekstu koji će nedeljnik NIN objaviti u sutrašnjem izdanju.
Kako je navedeno, NIN je imao uvid u tu službenu belešku u kojoj Milenković navodi da su mu advokat Predraga Koluvije, prvooptuženog u slučaju "Jovanjica", Vladimir Đukanović i vlasnik tabloida "Objektiv" Aleksandar Papić preko posrednika poslali poruku da navodno pregovaraju u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
"Dana 21. juna 2022. oko 18-19 časova, kontaktiran sam od strane poznaničke veze koja mi je putem poruka, preko aplikacije 'Signal', rekla da treba da se vidimo da mi nešto prenese uživo. Oko 21 čas, sa istom sam se našao u blizini Novopazarske ulice u opštini Vračar", napisao je Milenković, u službenoj belešci, koji je otkrio aferu "Jovanjica".
 
Kako je naveo, "tom prilikom ista mi je rekla kako su je Aleksandar Papić, bivši najbiliži saradnik minista Nebojše Stefanovića i advokat Đukanović, inače advokat u postupku Jovanjica, poslali da popriča sa mnom, tačnije da su spremni na sve da urade u vezi sa napretkom u mojoj karijeri, da će mi dati 100.000 evra samo da se nađem sa njima i da se 'dogovorimo' kako dalje da postupamo u predmetu Jovanjica, kao i da svu odgovornost svalim na ministra odbrane Nebojšu Stefanovića".
 
"Takođe, preneseno mi je da se Papić i Đukanović predstavljaju kao pregovarači u ime predsednika Aleksandra Vučića. Takođe, imenovana mi je rekla da zna moj odgovor, ali da su je zamolili da mi prenese poruku - ponudu", naveo je Milenković u službenoj belešci.
 
On je objasnio šta se dalje dešavalo i da je odbio ponudu.
 
"Tom prilikom sam joj rekao da sam ja načelnik Odeljenja za borbu protiv droge i da mene ne zanimaju nikakvi pregovori i da pogotovo me ne zanima da govorim neistine po bilo kom osnovu", napisao je Milenković.
 
Tekst u celosti čitajte u sutrašnjem izdanju nedeljnika NIN.
  • Изногуд

    09.09.2023 06:59
    @zztop
    Та фора "питам за друга" се односи на сасвим другачији тип "питања". Обично на нешто табу. То упорно инзистирање да будете духовити даје сасвим другачији ефекат.
  • @pera nevera

    07.09.2023 09:09
    Ma šta napriča??? Upravo je suprotno od toga, svi viđeniji advokati u Holandiji ovo rade za veliki novac jer kao i drugde tako i u Holandiji važi da je advokat tu da brani osobu a ne delo koje je ta osoba možda počinila. To što si ti izmislio da "viđeniji advokat" postaje "viđeniji" jer se pojavljuje kao branilac u slučajevima prelaska na crveno svetlo ne govori ništa ni o vlasti niti stanju društva već samo o tebi i tvojoj potrebi da širiš laži i dezinformacije ne bi li ih potom upotrebio da se po ko zna koji put posereš po Srbiji i njenom narodu. Ono što je zato skoro uvek pravilo je da se takvi lažovi, prevaranti i secikese redovno javljaju da drugima dele lekcije o moralu i civilizaciji. Ti si razlog zašto "nismo dostojni da budemo u Evropskoj porodici civilizovanih naroda". Lično ti i još stotine hiljada takvih poput tebe, sa punim ustima poštenja a istovremeno levom rukom u desnom džepu.
  • Aleksej

    07.09.2023 06:59
    Xexe
    Ala rade botovi, ali slabo ih ima posle radnog vremena. ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija