Popović: Pooštrićemo kazne za nasilje u porodici, menjamo Krivični zakonik

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da je to ministarstvo, pripremilo izmene i dopune Krivičnog zakonika, koje imaju za cilj pooštravanje kaznene politike za nasilje u porodici.
Popović: Pooštrićemo kazne za nasilje u porodici, menjamo Krivični zakonik
Foto: Pixabay
"Prihvatanjem inicijative predsednika Vučića državni organi šalju jasnu poruku žrtvama nasilja u porodici, a pre svega svim ženama, da će država najoštrije reagovati s ciljem da se svi oblici nasilja odlučno suzbijaju i najoštrije kazne svi učinioci ovog krivičnog dela", poručila je Popović, na pravosudnom forum "Rodno zasnovano nasilje".
Ona očekuje da će pooštravanje kaznene politike značajno ohrabriti sve žene da ne trpe i bez straha prijavljuju nasilje, sa uverenjem da će ih država zaštiti.
 
 
 
 
"Neophodno je da se celo društvo angažuje kako bi Srbija bila bezbedno okruženje za sve građane, a posebno za žene i devojčice", zaključila je Popović.
 
Forum je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju organizovala uz podršku ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država i američkog Biroa za međunarodne poslove borbe protiv droga i sprovođenja prava.
  • TsiBB

    07.09.2023 15:06
    Ukinite
    Pink i Hepi, imaće većeg efekta od pooštravanja kazni.
    Sa ovakvim "kulturno-obrazovnim" programom džaba i da vratite smrtnu kaznu.
  • Zanovetalo

    07.09.2023 08:22
    Samo stampajte
    Zakone koji nemaju nikakvu primenu,nemaju ni svrhu.Uradite nesto na prevenciji i na lecenju ovod bolesnog drustva.
  • W

    07.09.2023 07:43
    W
    Bravoo i vreme je da nasilnici budu strogo kažnjeni. Dosta je nasilja nad nejakim ženama. Samo stroge kazne pa ko voli nek izvoli na dugogodišnju robiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija