PIO fond: Učenici i studenti da dostave potvrde o školovanju da ne bi ostali bez porodične penzije

Učenici koji koriste porodične penzije, a stariji su od 15 godina, do 22. septembra moraju da dostave potvrde o školovanju da im ne bi bila obustavljena isplata prinadležnosti.
PIO fond: Učenici i studenti da dostave potvrde o školovanju da ne bi ostali bez porodične penzije
Foto: Pixabay
Rok do 22. septembra se odnosi na učenike srednjih škola, dok studenti to treba da urade u oktobru, kaže PIO fond u saopštenju.
Na potvrde, koje se mogu predati lično ili poslati poštom filijali PIO fonda koja im isplaćuje penziju, neophodno je upisati matični broj roditelja po kome se koristi penzija.
Ukoliko potvrde o školovanju budu dostavljene posle 22. septembra, korisnicima porodičnih penzija će biti obustavljena isplata za septembar, a pripadajuća penzija će im biti isplaćena uz oktobarsku penziju početkom novembra.
 
Učenici, inače, imaju pravo na porodičnu penziju do završetka školovanja, ali najkasnije do navršenih 20 godina života, a studenti koji pohađaju visokoškolske ustanove do navršene 26. godine.
  • PravnikNS

    08.09.2023 08:37
    @Accountant
    A što bi PIO fond to nabavljao po službenoj dužnosti? Zašto bi neko u PIO fondu vodio računa da li si nastavio da se školuješ ili ne?
  • Accountant

    07.09.2023 16:08
    A kako bi bilo možda...
    ...da ih Pio fond nabavi po službenoj dužnosti?

    e zemljo Dembelijo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija