Beograd Prajd šetnja kreće iz parka Manjež, ide se do Skupštine i nazad u park

Beograd Prajd objavio je detalje šetnje koja će početi u 17 časova, u subotu, 9. septembra.
 Beograd Prajd šetnja kreće iz parka Manjež, ide se do Skupštine i nazad u park
Foto: 021.rs
Iz organizacije Prajda su rekli da okupljanje u parku Manjež počinje u 16 časova kada će biti otvoreni ulazni punktovi.
Ulazni punktovi se nalaze u Ulici Kralja Milana, kod hotela Moskva, na raskrsnicvi Resavske i Birčaninove, na raskrsnici Resavske i Mišarske i u Ulici kralja Milana sa Trga Slavija.
Na punktovima će, pored pripadnika policije, biti prisutno licencirano obezbeđenje, organizatori i volonteri, koji će se postarati da svako bezbedno pristupi šetnji i koncertima i dobije narukvicu neophodnu za šetnju.
 
Šetnja koja počinje u 17 časova iz parka Manjež, nastavlja Nemanjinom ulicom, Ulicom kneza Miloša, Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića do Narodne skupštine, zatim ponovo ulicom Kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež.
 
Posle šetnje planiran je koncert sa početkom u 19 časova, na kojem će nastupiti Filip Baloš, Bejbi Motorola, Filarri, Tam, Dzipsii i Lazar Ćirković.
 
Najavljeni su, takođe, dreg nastupi (Bad Reputation, The Haus of Plastics, Hydra HGG), kao i DJ setovi & Vogue (Lea Davogić, Plesno udruženje "GROOVE", TziTzi & greczei).
Organizatori naglašavaju, da tokom šetnje neće biti dozvoljene bilo kakve parole ili transparenti koji sadrže natpise koji nisu u skladu sa vrednostima i politikama Beograd Prajda, a što uključuje poruke mržnje na nacionalnoj, verskoj ili etničkoj osnovi, diskriminaciju, uvrede, homofobiju, transfobiju, mizogoniju i pozive na nasilje.
 
Beograd Prajd ove godine održava se pod sloganom "Nismo ni blizu", naglašavajući da se LGBTI+ zajednica u Srbiji suočava sa povećanim nasiljem i diskriminacijom, i da se zahtevi Beograd Prajda nisu promenili od 2014. godine.
  • Добро памтим све...

    09.09.2023 07:44
    Неће је ни бити
    ...као и сваки пут...додуше, предводе га премијер и влада Србије, са ЕУ амбасадорима и НВО службеницима...али за нас по медијима се форсира "геј параде неће бити"
  • Професор

    08.09.2023 13:14
    Надам се да ће им омладина приредити дочек попут прошлогодишњег.
  • Sramota

    08.09.2023 10:29
    Sramota
    Sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.