Stanari zgrade u Smederevu nakon eksplozije traže pomoć od vlasti: Šteta je ogromna

Stanarima zgrade u Ulici slobode 6 u Smederevu, u kojoj su u ekploziji potpuno devastirana dva sprata, uz uništenje krova i oštećenje većine stanova, potrebna je pomoć.
Oni su pozvali danas gradske i republičke institucije da hitno pomognu da se reše njihovi egzistencijalni problemi.
"Naša zgrada je ostala bez krova, gornji spratovi nemaju struju, vrata i prozori su uništeni, cevi su popucale, a parket je podignut. Šteta je ogromna", naveli su stanari.
Oni su dodali da su uradili sve na čišćenju šuta, ali da su im "ruke vezane" što se tiče krova, zidova, vodovodnih cevi i stolarije, saopštio je Pokret Tvrđava.
 
Stanari su pozvali gradsku upravu u Smederevu, Ministarstvo građevine i druge institucije da im bez odlaganja pomognu i reše oštećenja zgrade pre perioda kišnog i hladnog vremena.
 
Navodi se da su se stanari privremeno iselili kod rođaka.
 
Stanari su otvorili namenski račun u cilju prikupljanja sredstava za obnovu zgrade u narednih 30 dana: 160-6000001717987-86 u Banka Intezi, na ime Marko Đorđević, svrha uplate: pomoć stanarima.
 
 
 
 
 
  • Ja

    09.09.2023 21:22
    Ko da popravi zgradu, kad su stanovi otkupljeni za jeftine pare?
  • Čika Pera

    09.09.2023 20:34
    Jedino rešenje za stanare te zgrade je da prodaju svoje stanove investitoru koji će to da renovira i kasnije da proda
  • Vule

    09.09.2023 18:52
    A zasto stanari zgrada misle da opstine treba da krece i popravljaju njihovo, a da vlasnici kuća treba sami da popravljaju svoje kuće, i jos da plaćaju popravke zgrada?
    Usput, na zapadu ne postoji drzavni fond za naknadu stete, osim ako se ne misli na osiguranje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.