Svima koji su lažirali poljoprivredne subvencije - tri godine zabrane rada

Svi koji su lažirali prijave za subvencije poljoprivrednicima po hektaru biće stavljeni u pasivan status na tri godine i neće moći da se bave poljoprivredom.
Svima koji su lažirali poljoprivredne subvencije - tri godine zabrane rada
Foto: Pixabay
Nadležni organi će dalje delovati shodno zakonu i zavisno od toga kakav je prekršaj napravljen, izjavila je ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.
Kako je ministarka navela, od 101 poljoprivredne parcele koja je proveravana, nepravilnost je uočena na njih 99 dodajući da je od tog broja parcela 81 potpuno nepoljoprivredna, jer se na njima ništa ne gaji. 
Nepravilnost kod ostalih 18 parcela ogledala se u tome da su poljoprivrednici posadili jednu kulturu, a prijavili drugu.
 
"Oni koji su prijavili jednu proizvodnju, a bave se drugom, neće biti kažnjeni, već će samo dobiti opomenu da u registru navedu ono što stvarno gaje. Ali, oni koji su lažirali prijave biće stavljeni u pasivan status na tri godine i u tom periodu neće moći da se bave poljoprivredom, a nadležni organi će delovati dalje shodno zakonu i zavisno od toga kakav je prekršaj napravljen. Naša ideja je da odvojimo prave poljoprivrednike od onih koji su uzimali novac a konto poljoprivrede, a zapravo se poljoprivredom ne bave", navela je Tanasković.
 
Kako je ministarka najavila, sledeći korak je registar životinja.
 
"Razlog zašto se subvencije za stočare ne isplaćuju u roku od 15 dana, kako bi inače mogli da isplaćujemo, jeste taj što proveravamo registar životinja, odnosno svaki podneti zahtev", istakla je Tanasković.
  • Aleksandra

    17.09.2023 10:02
    Greška
    Samo mi objasnite čija je greška ako je poljoprivrednik morao da izvadi posedovni list iz katastra nepokretnosti i priloži trezoru prilikom prijave setvene kulture (na samom početku registracije) i niko nije primetio da je na parceli šume posađena pšenica, kukuruz.... šta će mo sad? Tolike godine prošle i niko iz vlasti to nije video i osporio, nego sad bedi uzmi sve.
  • Sreten Kotur

    16.09.2023 16:58
    To je priča za malu decu.pretakanje iz praznog u šuplje.danas je to Srbija i
    Poljoprivreda,tako je bilo juče tako danas i sutra isto .
  • Šumadinac

    12.09.2023 20:38
    Jovanjica
    Šta se ovi botovi uzbunili pa lupaju ovde minuse.Strašno su ažurni sa botovanjem na društvenim mrežama.Šta oni znaju o poljoprivredi?Ništa.U Sloveniji je proces e Agrara trajao tri godine.Nisu oni glupi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija