VIDEO: Četvoro poginulo, a 53 osobe povređene u sudaru autobusa iz Srbije i automobila u Grčkoj

Četiri osobe su poginule, a 53 je povređeno u sudaru autobusa iz Srbije i automobila, nedaleko od Soluna.
To je za Euronews Srbija potvrdio Bojan Milosavljević, direktor turističke agencije "Ski&Sun" iz Niša, u čijoj organizaciji su putnici putovali na letovanje u Grčku. 
Milosavljević je za RTS rekao da je 15 putnika zadržano na lečenju u Solunu, dok je veći broj putnika sa lakšim povredama prevezen u bolnicu u Kilkisu.
 
Prema njegovim rečima, u bolnici u Solunu zadržani su putnici koji imaju prelome i oni kojima su potrebne dalje analize.
 
.
"Teže povređeni se voze u Solun i njih, prema prvim informacijiama, ima 11, dok se lakše povređeni prevoze u Polikastro. Još nemamo konačno stanje, ima i ljudi koji nisu povređeni i oni će bitu zbrinuti", rekao je Milosavljević, dodajući da je u autobusu bilo 78 putnika, dva vozača i vodič. 
 
 
Kako su preneli grčki mediji, saobraćajna nesreća dogodila se jutros na 521. kilometru nacionalnog puta Atina-Solun, kada je došlo do sudara autobusa sa turistima iz Srbije i automobila. U udesu je učestvovao još jedan automobil koji je u trenutku udesa udario u drugi automobil.  
 
Kako je saopštila policija, u trenutku udesa, drugi automobil, u kojem su se vozili majka i dete, naleteo je na prvi. Osobe iz tog vozila, prema prvim informacijama, nisu povređene, dok se turistički autobus nakon sudara prevrnuo.
Milosavljević je rekao da je reč o dabldeker autobusu koji je prevozio putnike u Grčku, kao i da su na lice mesta krenuli suvlasnik agencije i predstavnici agencije u Grčkoj, a da su na vezi i sa srpskim konzulatom. On je rekao i da su poslali još jedan autobus da bude na raspolaganju.
 
"Zbrinućemo sve putnike, nadamo se da neće biti tragičnih ishoda", rekao je Milosavljević za Euronews Srbija. 
 
Prema informacijama koje prenose grčki mediji, povređeni putnici iz autobusa prebačeni su u bolnicu u Solunu, a neki lakše povređeni prebačeni su u bolnicu Kilkis iz predostrožnosti. 
 
Nadležni su saopštili da ima 53 povređenih, od kojih je jedna intubirana i dvoje dece od šest i devet godina.
  • Strava

    11.09.2023 01:23
    Strašno
    Tako je to kod nas kada svaka budala može da sedne za volan i vozi slabo ima više profesionalaca sve su šoferi pa u bus I šleper a pre toga vozili frezu po njivi strašno i sramota
  • Zo

    10.09.2023 19:25
    To je taj idiotski deo puta gde se preko pune sklanjaš divljacima
  • Ko se vezao?

    10.09.2023 11:56
    U autobusima postoje pojasevi. Ne služe za ukras.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija