Od države košarkašima po 25.000, a basketašima po 20.000 evra

Vlada Srbije usvojila je rešenje o nagradi od po 25.000 evra košarkaškim reprezentativcima i treneru Svetislavu Pešiću za drugo mesto na Svetskom prvenstvu.
Od države košarkašima po 25.000, a basketašima po 20.000 evra
Foto: FoNet/AP
Doneto je i rešenje o dodeli novčanih nagrada od 20.000 evra u dinarskoj protivvredosti za sportske rezultate na Evropskom prvenstvu u košarci tri na tri, a dobiće ih košarkaši Marko Branković, Nemanja Barać, Stefan Kojić, Strahinja Stojačić i trener Marko Ždero.
Vlada je usvojila i više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede, koje su usklađene sa Rebalansom budžeta za 2023. godinu.
Usvajanjem tih izmena omogućen je nastavak isplate davanja po hektaru, premija za mleko i podsticaja za kvalitetna priplodna grla, odnosno sredstava po svim javnim pozivima koji su raspisani tokom ove godine, kao i mere podrške konditorima.
 
Obezbeđeno je, takođe, i 1,6 milijardi dinara za sanaciju rečnih vodotokova nakon poplava.
 
Na sednici je usvojeno i više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede.
 
Budžet Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ovu godinu je, nakon rebalansa, uvećan za 34,7 milijardi dinara i iznosi 114,4 milijarde, a iznos ukupnih subvencija u poljoprivredi sa svim izvorima finansiranja je 100,9 milijardi.
  • Kako je

    12.09.2023 15:06
    Lako
    Razbacivati se tuđim parama bukvalno na sve strane. Kad će naši potomci sve to vratiti
  • noname

    12.09.2023 14:15
    obečanja
    Od kredita jer nismo toliko zaradili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija