FOTO: Kartonskim vozilima saobraćajne policije protiv prebrzih vozača na srpskim putevima

Nakon svakodnevnih saobraćajnih nesreća koje se dešavaju na putevima Srbije, na društvenim mrežama šire se fotografije navodnih planiranih kartonskih policijskih vozila.
U pitanju su kartonske replike vozila saobraćajne policije koje bi trebalo da se postave na kritične putne pravce kako bi vozači smanjili brzinu.
Kako će ova ideja biti sprovedena u delo i da li će ispuniti očekivanja još nije poznato. 
 
Ovu zamisao je za Telegraf prokomentarisao direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju Damir Okanović.
 
"Zamisao je dobra, ali se bojim da će u praksi biti teško izvodljiva. Ako je planirano da se makete svakodnevno postavljaju i uklanjaju, onda to zahteva izvesnu organizaciju za koju je pitanje da li saobraćajna policija može da izvede. Ako je plan da se makete ostave na određenim mestima na duži period, bojim se da će brzo biti ruinirane ili pokradene. Mislim da je mnogo jeftinije, lakše i delotvornije za takve namene koristiti prava patrolna vozila koja su pri kraju radnog veka", rekao je za Okanović za Telegraf.
  • Srdjan

    18.09.2023 21:21
    A plata kurtonima sto se izležavaju po poklonjenim stanovima od mojih novaca
  • Sava

    18.09.2023 18:27
    Sveti
    Bog sve vidi , a kamera snimi.
    Znači kamere, a ne karton.
  • 9

    18.09.2023 14:32
    Kartonska država
    Kartonska i policija. Kamera snimi , server odštampa , poštar donese . Izveštaj policiji i osiguranju i kako može zbog poreza ili računa doček na granici i registraciji može i zbog crvenog , brzine , pešaka ....i eto reda za par meseci. Ako su uspeli u federaciji ,a na trulom zapadu funkcioniše decenijama zašto "nebeski narod" to ne može da primeni.
    Obračunski centar i server obavezno izmestiti iz ove zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija