Zaštitnik građana pokrenuo postupak u školi u Beogradu zbog ugrožavanja zdravlja dece na ekskurziji

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole rada nadležnih u Osnovnoj školi "Braća Jerković", u beogradskom naselju Železnik.
Zaštitnik građana pokrenuo postupak u školi u Beogradu zbog ugrožavanja zdravlja dece na ekskurziji
Foto: 021.rs

Kabinetu zaštitnika građana podneli su pritužbu roditelji učenika nižih razreda ove škole zbog ugrožavanja zdravlja dece na rekreativnoj nastavi.

Kako se navodi u saopštenju, Pašalić je pokrenuo "ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada te škole zbog direktnog ugrožavanja zdravlja i bezbednosti dece usled nehigijenskih uslova, tokom boravka na rekreativnoj nastavi u dečijem odmaralištu 'Bela breza' u Rožanstvu na Zlatiboru od 13. do 20. juna".

Ombudsman je pozvao i ministarstvo nauke, prosvete i tehnološkog razvoja da izvrši nadzor nad radom te škole, kako bi se utvrdilo da li je pravilno primenila propise kojima se određuje organizacija i sprovođenje nastave u prirodi i ekskurzije u osnovnoj školi.
 
"Postupak je pokrenut i prema ministarstvu zdravlja u smislu da li je preduzelo mere iz njihove nadležnosti", piše u saopštenju.
 
U pritužbi roditelja se navodi da zaposleni te škole, koji su sa učenicima boravili na rekreativnoj nastavi, nisu reagovali na predviđen način, "iako su imali saznanja da u odmaralištu ima insekata, kao i da je deci moglo biti ugroženo zdravlje zbog alergijske reakcije na ujede stenica".
  • Roditelji kreteni

    18.09.2023 21:22
    Zemlja bolesnika
    Kad je roditelj kreten šta očekivati od dece! Sve gore će nam i biti,a ovi će zauvek vladati!
  • Budibogsnama

    18.09.2023 21:18
    Ekskurzija
    Pa valjda treba da provere ugostiteljski objekat, a ne školu! Sada će verovatno gledati kako se sprovela javna nabavka. Ludilo od formalizma i nebuloza!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.