Dr Delić: Radna grupa za kovid da obaveštava javnost o epidemiološkoj situaciji

Dobro je da je Radna grupa za kovid Ministarstva zdravlja počela da radi svoj posao, rekao je profesor infektologije i bivši direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Dragan Delić.
Dr Delić: Radna grupa za kovid da obaveštava javnost o epidemiološkoj situaciji
Foto: Pixabay
Kako je rekao, prethodnih meseci nedostajalo je da neko sa stručnim autoritetom izađe pred javnost i kaže kakva je epidemiološka situacija, koje su varijante kovid virusa u toku, kolika je incidencija novoobolelih i kakve su kliničke slike.
Komentarišući objavljene preporuke u vezi sa novonastalom situacijom u Srbiji kada je reč o koroni, Delić je za "Danas" rekao da očekuje od "te Radne grupe da obaveštava javnost i da usmerava ponašanje građana".
"Kad je Krizni štab prestao da radi. mesecima je bilo potpuno prazno, bez informacija o epidemiološkoj situaciji, što nije dobro. Ljudi su potpuno opušteni", kazao je doktor koji je ranije bio predsednik Republičke komisije o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.
 
Radna grupa je sino, nakon sednice, donela preporuke za postupanje u uslovima pandemije kovida na nivou primarne zdravstvene zaštite i bolničkih ustanova, a jedna od njih je obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zdravstvenim ustanovama.
  • neka hvala

    19.09.2023 14:17
    Mene ne računajte u "javnost".
    Sama se obaveštavam iz nezavisnih izvora.
  • Mirka

    19.09.2023 12:07
    I ta koja je dosla na lezanje zarazena mnogo je pametna.Kao da je problem odgoditi banju ..nije uopste.Sad ako sve zarazi svi idu kuci tako to funkcionise u jodnoj.Oni stvarno paze na to.
  • Bilja

    19.09.2023 10:19
    Evo lezim u Jodnoj banji i po odeljinjima smo vec juce dobili maske posto je jedna pacijentkinja dosla od kuce zarazena.Neznam zasto se na prijemu ne testira vec se desavaju takvi propusti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija