U Kragujevcu raste broj inficiranih kovidom: Duplo više obolelih za nedelju dana

U Kragujevcu je u prethodne dve nedelje zabeležen rast broja inficiranih korona virusom.
U Kragujevcu raste broj inficiranih kovidom: Duplo više obolelih za nedelju dana
Foto: 021.rs
Po podacima gradskog Doma zdravlja, u prethodna 24 časa potvrđeno je 56 slučajeva infekcije, skoro duplo više nego prošlog ponedeljka.
Portparolka te zdrastvene ustanove Danijela Petrović rekla je da dnevno najmanje 100 osoba dolazi na preglede u kovid ambulantu.
Ona je kazala da su simptomi infekcije raznovrsni, ali blaži, i da se najčešće radi o respiratornim tegobama, visokoj temperaturi, glavobolji, kao i stomačnim tegobama.
 
Dodala je da je manji broj pacijenata upućen na Infektivnu kliniku Univerzitetskog kliničkog centra u kom će od sutra, u skladu sa "aktuelnom epidemiološkom situacijom", biti obavezno nošenje zaštitnih maski za zaposlene medicinske i pomoćne radnike, kao i za posetioce.
 
Zabranjene su posete imunokompromitovanim pacijentima u toj zdravstvenoj ustanovi u jedinicama intenzivnog lečenja, Klinici za infektivne bolesti, Klinici za hematologiju, Centru za internističku onkologiju i Centru za radijacionu onkologiju.
 
U ostalim klinikama i centrima Univerzitetskog Kliničkog centra Kragujevac, posete hospitalizovanim pacijentima su dozvoljene utorkom i četvrtkom od 15 do 15.30 časova, uz obavezno nošenje zaštitnih maski.
 
Testiranje na prisustvo korona virusa vršiće se brzim antigenskim testovima, samo kod pacijenata i zaposlenih sa znacima akutne respiratorne infekcije, u skladu sa važećim stručno-metodološkim uputstvom, naveli su iz te ustanove.
  • Građanin

    19.09.2023 19:47
    Kovid
    U Novom Sadu nema gde ni da se testiraš na Kovid. U ambulanti kažu ukinuli su to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija