Ministarka Grujičić savetuje: Stariji u autobusima da nose maske

Ministarka zdravlja Danica Grujičić kazala je da ne treba praviti paniku zbog korona virusa i da je sada manji broj obolelih nego za vreme pandemije.
Grujičić je na televiziji Prva ocenila da bolnice "nisu zatrpane", ali da za određene grupe pacijenata bilo kakav grip može biti opasan.
Ona je ukazala da je Radna grupa Ministarstva zdravlja dala predlog da se nose maske u bolnicama, kada su u pitanju onkološki i hronični bolesnici. Grujičić predlaže starijim osobama da u autobusu nose maske ako je gužva.
"Treba voditi računa o prevenciji, vakcina i lekova za kovid ima, ostaju na snazi sve preporuke lečenja kada se dokaže kovid", kazala je ministarka.
 
Grujičić je dodala i da se poverenje građana u zdravstvo polako vraća, kao i da po svim anketama građani Srbije najviše poverenja imaju u svoje izabrane lekare.
  • Snežana

    26.09.2023 10:11
    I moj savet je isto da starije osobe nose maske gde je gužva jer su stariji uvek bili najosteljiva grupa za svaki virus i za njih je korona još uvek kobna bolest kao i influenca.

    Kada nosimo masku manje izbacujemo virusnih čestica iz usta i nosa kada dišemo.

    Maska i imunizacija je glavna preventiva.
  • Dejan

    21.09.2023 08:26
    Zdravstveni saveti
    I da jedu hranu od odpadaka- parizer radi jacanja imuniteta da imaju snage za glasanje.
  • NEKO KAO TI

    20.09.2023 23:00
    korona virus
    pa nek probaju s parizerom, sve je ovo bio big biznis farmaceuta i korumpiranih politicara, prelezao sam je imao upalu oba plucna krila uz kombinaciju dva leka pluca se ocistila za 7 dana , doktor se odusevio toliko o tome, doktorko, ministarko najvide ljudi i dece umire od tumora , rakova, leukemije dijabetesa i raznih bolesti, glavni i odgovorni kao nesretni milosevic ode na raport u brisel ili vasington i MOji Srbi ovakvi pa onakvi krivi srbi za sve ma hajte molim vas, vlast je izgubila kompas , ogoljena je nema vise prica pa hajde opet korona podvrste , pa neki tamo nasi otkrili podvrste virusa, ovi iz svetske zatrovane organizacije daju romanticna imena virusima, horor show burazeru, a ovi nasi stariji, sta ce oni u prevozu, jel ste u penziji, zinula im zadnjica da vide put ? parizer kao da nikada nisu jeli ? u iscekivanji 20 hiljada din polako ce umirati od euforije, zivite u stanovima i nikada nista niste radili ? pa gde je neki hobi ? pomozite vasim potomcima i unucima a ne da rizikujte u prevozu da se gusite, povredite ruke ili noge pretrcavate ulice ispred autobusa i kola na crveno, u mislima nosite parizer ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija