Advokat uzbunjivača iz "Krušika" se nada da neće biti optužnice

Advokat uzbunjivača iz "Krušika" Aleksandra Obradovića, Vladimir Gajić, danas je izjavio da se nada da neće biti podignuta optužnica protiv njegovog branjenika.
Advokat uzbunjivača iz "Krušika" se nada da neće biti optužnice
Foto: 021.rs
Na to ukazuje i trajanje dosadašnjeg postupka.
Gajić koji je i oslanik Narodne stranke, televiziji Insajder je rekao da Obradović živi "normalno i povučeno, što je u skladu sa njegovom prirodom i karakterom, bavi se van očiju javnosti svojom porodicom i malim poslom".
Istakao je da je posledica njegovog dela trebalo da bude da se drugi ohrabre da učine isto što i on: da iznesu u javnost stvari u opštem interesu.
 
Ali, to se nije dogodilo, tako da je "krivični postupak izazvao efekte koji odgovaraju vlasti: 'Evo šta može da vas snađe ako odlučite da budete hrabri", naveo je on.
 
Obradović je uhapšen pre četiri godine pošto je objavio podatke o mogućim zloupotrebama pri izvozu oružja. Pod suspenzijom je i prima tek četvrtinu plate, a "Krušik" odbija da ga vrati na posao što advokat Gajić smatra nezakonitim.
 
Poslednja radnja u istražnom postupku bila je u julu 2021. godine, kada je saslušan jedan od svedoka, naveo je on.
 
"Meni kao braniocu i Obradoviću kao okrivljenom uskraćeno je da vidimo više od 80 odsto predmeta, jer sam odbio da potpišem zahtev tužioca da je sve u predmetu službena tajna, pošto bih time de fakto priznao da je počinjeno krivično delo, a mi smatramo da ovde nema tajne", rekao je Gajić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.