Momirović o prodaji zemlje strancima: Ako država bude vlasnik zemlje, nećemo daleko stići

"Ako nam je princip i pristup da država mora da bude vlasnik između ostalog i zemlje, nećemo daleko otići", rekao je za Insajder ministar Tomislav Momirović.
Momirović o prodaji zemlje strancima: Ako država bude vlasnik zemlje, nećemo daleko stići
Foto: 021.rs
Momirović je to rekao komentarišući strateški sporazume između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije. 
U Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) je potpisan strateški sporazum kojim se otvorila prva runda pregovora o Sporazumu o slobodnoj trgovini između Srbije i UAE. Momirović za Insajder najavljuje da bi sporazum mogao da bude potpisan do kraja godine ili do januara sledeće.
Upitan da li taj sporazum otvara prostor i za nekontrolisanu kupovinu srpske obradive zemlje, Momirović odgovara da Srbija danas funkcioniše u otvorenoj ekonomiji.
 
"Ako nam je princip i pristup da država mora da bude vlasnik između ostalog i zemlje, nećemo daleko stići", smatra Momirović i dodaje da taj pristup pripada nekim prošlim vremenima kada je postajala planska privreda.
 
Kako kaže, cilj je da "imamo što više investicija".
 
"Danas samo kompanije mogu da budu vlasnici zemlje kod nas, znači kompanije registrovane u Srbiji, u svakom slučaju tu zemlju ne može niko da odnese", kaže ministar.
 
Na konstataciju da možda ne može da se odnese zemlja, ali može sve što raste na njoj, Momirović smatra da je to predmet prodaje.
 
"Meni je cilj da se što više proizvodi, da se prodaje, da budu cene veće, da što više izvozi, to je cilj svima", objašnjava ministar.

Komentari 124

  • Dragutin

    25.09.2023 15:35
    A zašto ne bi prodavali i obradivu zemlju? Ionako su sve drugo prodali. A nema ko da ih u tome spreči. Oni vide da većina neće ni reagovati na to što rade a sedenje za tastaturom i pisanje "besnih i oštrih" komentara ne zarezuju ni dva posto! To što su naumili mogli bi da spreče samo neki ljudi na ulicama sa motkama u rukama!
  • Niko

    24.09.2023 16:15
    Jedino na ulice
    Mora se jednom stati na prodaju , poskupljenja i druge besmislice...
    Krajnje je vreme za ulicu,preterali su sve mere!
  • Samo tako

    24.09.2023 10:57
    Ako ni ovo nije razlog da se izadje na ulicu i smeni mafija
    onda tisina. Ova karikatura nam vredja inteligenciju ovom svojom izjavom. Moze mu se narod ce da gundja pa ce ucutati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija