Šabić: Opozicija ima velike šanse da pobedi na izborima u Novom Sadu, Beogradu i Nišu

Advokat Rodoljub Šabić ocenio je da su šanse opozicije za pobedu na izborima u Beogradu realne, kao i da opozicija ima velike šanse i u Nišu i u Novom Sadu.
Kako je rekao Šabić, opozicija ima realne šanse za pobedu "što zbog svog rejtinga, što zbog očiglednih problema koje Srpska napredna stranka ima u unutrašnjosti".
Šabić je za list Nova komentarišući beogradske izbore kazao da nije realno očekivati ono što je glavni zahtev opozicije, a to je da prvo budu održani vanredni beogradski izbori.
"SNS dobro zna da bi u Beogradu doživeli poraz i mislim da je isključeno da bi to dozvolili. Poraz u glavnom gradu sam po sebi znači mnogo, a u predvečerje parlamentarnih izbora imao bi za dodatni efekat lošiji rezultat SNS i na tim izborima", istakao je Šabić.
 
Kako je naveo, kada je reč o parlamentarnim izborima, misli da i istaživanja pokazuju da uz raspoložive resurse, dosadašnje saveznike, "ali i sa nekim pritajenim", SNS ima veće šanse.
 
Govoreći o datumu izbora, rekao je da u ovom trenutku čak ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije odlučio kada će ih biti, kao i da sumnja da su ozbiljne najave da će ih biti u martu.
  • 3 kolone

    22.09.2023 03:24
    3 opozicione kolone ruše Vučića na svim nivoima, tako su srušili Mila u CG. Sigurno pada u Bg, NS, Niš.
    Ali ne vidim ni mogućnost da Vučić bolje prođe u selima jer tamo niko nema zaposlen u javnom sektoru, a penzioneri će glasati za Državotvorni blok ili Jeremićev i Aleksićev blok koji su protiv i koji če da odbiju Francusko-Nemački plan za Kosovo.
    Nikad niko u Srbiji nije dobio izbore , a da jasno i nedvosmisleno nije izjavio da će čuvati ustav i Kosovo u sastavu Srbije. Pred prošle izbore Kosovo nije bila tema, i nije bilo Francusko-Nemačkog plana.
  • Uroš

    21.09.2023 15:04
    Samo NS ima šanse
    Naravno, ako ga Beograd pusti. BG opozicija nije dozvolila ni Šabac da ostane opozicioni. Zabranili su "svojima" da podrže tadašnju vlast, jer je to rezervisano prvo za Beograd. Posle kupiše i zelenovića...
    NS ima jaku i svesnu opoziciju, te ako se otrgnu iz čeljusti BG, lokalne izbore sigurno dobija.
  • Nemanja

    21.09.2023 14:03
    Znači "samo" u svim gradovima u Srbiji.
    Naravno ako smo velikodušni pa Niš smatramo gradom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.