Orlić o Kosovu: Kurti pojurio da optuži Srbe

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti za događaje u Banjskoj odmah prvi pojurio da optuži Srbe.

Po njegovim rečima, svako ozbiljan bi sačekao da vidi šta se tačno dogodilo. Jedan policajac je ubijen, a drugi ranjen, u pucnjavi koja se sinoć dogodila u mestu Banjska na severu Kosova.

"Ako ćemo da pričamo o onima koji su sve samo ne to, onda ste videli i reakciju Aljbina Kurtija koji je odmah krenuo, pojurio prvi da optuži Srbe, da kaže da je to neka organizovana ne znam šta akcija i da su to profesionalci neki izveli, sigurno ih je u međuvremenu lično već legitimisao pa zna ko su i šta su, dakle jasno vam je sve", rekao je Orlić za Prvu TV, prenosi RTS.

Orlić je optužio Kurtija za nasilje.
 
"Ali, ako pričamo o tome kome odgovara nasilje bilo kakvo – to je isključivo Aljbin Kurti i to svi znaju. I sve što je radio prethodnih meseci sa najbrutalnijim mogućim terorom koji je provodio nad golorukim srpskim narodom radio je upravo zato što je želeo otvorenu eskalaciju i zato što je hteo da dovede do nekog nasilja", istakao je Orlić.
 
Ukazao je da je jasno ko jedini može da bude zadovoljan ukoliko se desi bilo kakav sukob, a pogotovo ako je neki koji podrazumeva i ljudska žrtve.
  • Zoran

    24.09.2023 13:55
    Zoran
    Kakva farsa u kojoj ginu ljudi! Vučicu se toliko osladila Vlast i Novac da će sve učiniti da do Izbira nedodje jer odlicno zna da ih gubi i time ako ne pobegne sledi mu Zatvor kao i svim SNS članovima i ovom Orliću! Licno neznam nikog ko veruje Vučicu niti bi neko ginuo za nešto sto je predato 99 a Vučić prodao za vise Milijardi! Iskreno verujem da nam je ovo poskednji put da dozvolimo ovakvom ZLU da nam se desi vise!!! Ostavke i Lustracija sa plenidbom dok još nepobegnu!!!
  • 9

    24.09.2023 13:40
    OPliću usrani tiću
    Mora biti da su Norvežani ili Švajcarci poslali naoružane ljude na Kosovo u smostalnu državu da izazivaju nerede baš kod hrama nebeskog naroda. Čini li se to normalnim ?
  • nego

    24.09.2023 12:23
    'bro jutro orlicu. 'ajd' pitaj vučevica jeste li još spremni da zovnete opoziciju na razgovore o izborima, ili su naprečac maknuti do "kad bude bice" jer sad nam frka na Kosovu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.