Srpska lista: KFOR i Euleks da se hitno rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju

Srpska lista u saopštenju poručuje da će tražiti istragu zbog događaja u Banjskoj "za ubistvo bar dvojice Srba koji su hladnokrvno ubijeni, iako su se predali".
Srpska lista: KFOR i Euleks da se hitno rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju
Foto: Beta/AP

U dugoočekivanoj reakciji, Srpska lista je u svoje i ime čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije izrazila najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca, Albanca.

"Pitamo međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo Kurtijeva policija? Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što pre vrati mir, u tom smislu nam treba najhitnije da se KFOR i Euleks rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja", navodi Srpska lista.
Napominju da duže od godinu dana upozoravaju da režim u Prištini "vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda". 
 
"Nebrojeno puta smo tražili od KFOR-a da postavi svoje snage i preventivno deluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvek pozivali na mir... ali uzalud. Nažalost desilo se ono što je Kurti priželjkivao", navodi se u reakciji na društvenim mrežama.
  • zztop

    25.09.2023 21:43
    Da ne bi EULEX-a i KFOR-a pali bi svi junaci ovog boja , pokupiše ih iz manastira i predadoše nadležnim u srbiji , otuda ona dva u novopazarskoj bolnici , ostaje za videti oće li ih pravosuđe tretirati ko junake il ko teroriste ...
  • @Nema nazad

    25.09.2023 20:47
    U 1244 pise da VS moze da pita NATO da udje pa tek ako nam dozvole...a Rusija ne moze ni sama sebi vojno da pomogne
  • zzz

    25.09.2023 20:26
    Zbunili se
    Srpska lista u saopštenju poručuje da će tražiti istragu zbog događaja u Banjskoj

    Eto i ovo dočekasmo; srpska lista zahteva istragu protiv same sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.