Posthumno odlikovan ubijeni kosovski policajac: Ovo je o vlasti poručila predsednica Kosova

Predsednica Kosova Vjosa Osmani odlikovala je danas ordenom "Heroj Kosova" policijskog narednika Afrima Bunjakua, koji je u nedelju ubijen u napadu na policiju Kosova u selu Banjska.
Posthumno odlikovan ubijeni kosovski policajac: Ovo je o vlasti poručila predsednica Kosova
Foto: FoNet

"Narednik A. B, do juče je bio naš čuvar, a od danas je naš heroj", rekla je Osmani na komemoraciji povodom smrti Bunjakua.

Dodala je da su A. B i kosovska policija u nedelju uradili ono što su morali da urade protiv, kako je kazala, kriminalnih grupa koje finansira Srbija.

"A. B. i kosovska policija juče su bili izazvani od terorističkih bandi koje finansira Beograd i uradili su šta su morali, vratili su zakon, zaštitu, teritorijalni integritet i naš suverenitet i ojačali dostojanstvo", rekla je Osmani.
 
Prema njenim rečima, A. B. je bio stub Policije Kosova.
 
"Ostao je nepokolebljiv u odbrani zakona i protiv terorističkih grupa koje podržavaju Srbi, čiji je cilj bio da destabilizuju ne samo Kosovo već i ceo region", rekla je Osmani.
 
A. B. je danas uz najviše počasti sahranjen u Gnjilanu.
  • Milana

    26.09.2023 00:05
    Oni su devedesetih pokazali kako treba da se ponasa.
    Ubijali su policajce iz zasede ibezali su u sumu.
    Sada se to vraca, kolo srece se okrece..
    Nisu placali struju , komunalije...
    Eto im neka Srbi isto rade.
  • Mile

    25.09.2023 21:44
    @Bora
    Tako je! Zato se danas građani Srbije iz Novog Sada vraćaju iz Kosovskog manastira 'legitimisani i u pratnji', i inače svi Srbi što sa Kosova što iz ostalih delova Srbije šetaju se slobodno i normalno po čitavoj teritoriji Kosova. Zato ne postoji nikakva granica ni granični prelazi između Kosova i Srbije. Srbija obnaša svoju vlast na čitavoj teritoriji Kosova i ubira poreze od svojih građana albanske nacionalnosti koji žive na teritoriji Kosova. Jer Kosovo je Srbija. Tako barem piše na onom čaršavu na Petrovaradinskoj tvrđavi.
  • Bora

    25.09.2023 20:42
    Ne postoji nikakva država Kosovo. I nikad neće postojati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija