Petković: Svećlja da prestane da laže, Vojska Srbije nije povezana sa događajima u Banjskoj

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je kosovskom ministru policije Dželjaju Svećlji da "prestane sa lažima".
Naveo je da je papir koji je zvaničnik iz Prištine danas pokazao javnosti kao navodni dokaz o povezanosti Vojske Srbije sa grupom u Banjskoj - tzv. lista pakovanja, a ne revers o zaduženju sredstva.
Čelnik kosovskog MUP-a Dželjalj Svećlja je na svom Fejsbuk profilu objavio papir koji je, kako on navodi, potvrda koju je Vojska Srbije dala grupi Srba povodom predaje bacača granata, a koji je kosovska policija zaplenila, piše KoSSev.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je naveo da je laž da je papir koji je Svećlja danas objavio "nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske".
 
"To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svećlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove "lista pakovanja". Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva", navela je Kancelarija za KiM.
 
Kako dodaju, "isto tako je Svećlja lagao za preminulog Srbina u Novom Pazaru, lagao je da je Milan Radoičić smešten na VMA, lagao je da je u Banjskoj zaplenio navodno vozilo Žandarmerije, a reč je o vozilu za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikave veze ni sa srpskom Vojskom ni policijom".
 
Kancelarija za KiM navodi i da Svećlja, kako kažu, već četvrti dan nastavlja "da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije što je potpuna neistina".
  • boki

    28.09.2023 14:42
    nacija parizera
    Ko je bre ovaj poltrončić, nije ni smešan, više je žalostan sa izjavama po direktivi....jezivo.
  • 696

    28.09.2023 06:30
    redak slučaj
    petković se vrtoglavom brzinom penje ka vrhu liste antipatičnih i ako je konkurencija straobalna.
  • Radnik

    27.09.2023 20:34
    Snimak povlacenja srba(preko planine,dronom) zanimljivo da niko nije naoruzan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija