Šutanovac: Mislim da Vučić nije znao šta se dešava u Banjskoj

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da je ubeđen da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije znao za događaje na Kosovu i Metohiji, jer da jeste, ne bismo čekali konferenciju u 20h.
"Mislim da je i on bio duboko iznenađen i pitao se da li je moguće da se to desilo", kazao je Šutanovac za N1.
Prema njegovim rečima, za to što se desilo delimično je krivica Srbije, koja je izašla iz institucija.
"Otvorio se prostor da policijske snage na jedan mek način maltretiraju građane severa - dovoljno je da se policijska kola voze severom i kada ne treba, što ne bi smelo bez informisanja Kfora", napomenuo je Šutanovac.
 
Kako je naglasio, nerazumljivo mu je da bi nekome palo na pamet da sprovede bilo kakvu vojnu akciju u trenutku kada "za jednim stolom imamo nekavu inicijativu, razumevanje EU i SAD, osudu Kurtija i Žozepa Borelja koji je rekao da je Kurti krivac za to".
 
"Taj koji je ovo osmislio ne misli dobro Srbima na Kosovu, Beogradu i Srbiji u celosti", ukazao je bivši ministar odbrane.
 
Dodao je da nije saglasan sa američkim ambasadorom Džefrijem Hovenijerom koji je rekao da se radilo o grupi koja je obučena i opremljena.
 
"Ali svako ko se bavi specijalnim jedinicama reći će vam da nije tako. Softveri će dokazati da li je to Radoičić ili ne, ali snimak pokazuje da oni nemaju nikavu taktičku obuku, da sede u ćošku u situaciji u kojoj su već razmenjivali vatru sa nekim 'protivnikom', a deluje da nemaju uopšte svest gde se nalaze. Radi se o ljudima koji su ubeđeni da su vešti, a zapravo nisu", napominje Šutanovac.
 
On je kazao kako slušamo raznu kakofoniju sa svih strana, a ono što je potrebno jeste ozbiljna međunarodna istraga.
  • Ceca

    29.09.2023 06:22
    Šule misli...kraj vica.
  • Gorska

    28.09.2023 12:09
    Sa koje strane vetar duva
    Evo najboljeg dokaza da su stranci umesali prste da se i ono malo zivlja protera, poznata metoda kao u Iraku(napadni Kuvajt mi smo iza tebe). Av i ti ste ista banda, 30godina tonemo!
  • Dušan

    28.09.2023 10:45
    Isti scenario 200 god.
    ...duboka Rusija nas zamajac skoro 200 godina, ubija kraljeve, vrši pučeve, skida premijere i destabilizuje državu samo da ne se bi okrenuli prema zapadu...
    Kad ćemo se osvestiti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija