Potpisani ugovori za nabavku i modernizaciju složenih borbenih platformi vredni 13,5 milijardi

Ministarstvo odbrane i JP Jugoimport-SDPR potpisali su ugovor za nabavku i modernizaciju 92 složene borbene platforme za potrebe Vojske Srbije, u ukupnoj vrednosti od oko 13,5 milijardi dinara.
Načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane Slavko Rakić potpisao je dva ugovora sa Tijanom Konić i Andrijanom Subotić iz preduzeća Jugoimport-SDPR.
Pukovnik Dragan Panić iz Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse potpisao je tri ugovora sa Andrijanom Subotić iz kompanije Jugoimport-SDPR, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Osim nosioca ugovora, u proizvodnju će biti uključeno i više od 20 kooperanata, delom iz Odbrambene industrije Srbije, kao i podizvođači koji poseduju kapacitete da odgovore savremenim zahtevima u pogledu kvaliteta i rokova isporuke.
 
"Tendencija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je da nastavi sa opremanjem savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, koja su plod domaćeg razvoja i proizvedena u kapacitetima domaćih proizvođača. Proteklih nekoliko godina, uz značajnu podršku Vlade Srbije, stvoreni su uslovi za početak proizvodnje savremenog naoružanja i vojne opreme za potrebe Vojske Srbije, ojačano je poslovanje i potvrđen njen statusni simbol regionalnog predvodnika u oblasti proizvodnje naoružanja i vojne opreme", navodi Ministarstvo.
  • zztop

    28.09.2023 14:53
    Kume evo baš sada nam ovo treba i više od leba, za parizer će da se snađemo ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija