Vučić najavio izbore za decembar, pa krenule ostavke gradonačelnika: Kragujevca, Leskovca, Smedereva

Izvor iz vrha Srpske napredne stranke izjavio je danas agenciji Beta da će 17. decembra biti održani izbori na svim nivoima.
Vučić najavio izbore za decembar, pa krenule ostavke gradonačelnika: Kragujevca, Leskovca, Smedereva
Foto: 021.rs
Komentarišući ostavke nekolicine gradonačelnika i predsednika opština u unutrašnjosti Srbije, funkcioner SNS-a je rekao da će narednih dana ostavke podneti svi predsednici opština i gradonačelnici kako bi se lokalni izbori održali istovremeno s vanrednim parlamentarnim i beogradskim, kao i pokrajinskim izborima. 
"Svim predsednicima opština i gradonačelnicima je iz vrha stranke naređeno da podnesu ostavke. Izbori na svim nivoima, osim predsedničkih, biće održani najverovatnije 17. decembra", kazao je izvor Bete iz vrha SNS-a. 
Danas su ostavke podneli gradonačelnici Smedereva i Leskovca i predsednik opštine Kučevo. N1 nezvanično saznaje da je ostavku podnela i predsednica opštine Trstenik.
 
Popodne je i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić podneo neopozivu ostavku na tu funkciju. Dašić je ostavku poslao Skupštini grada, a tekst ostavke koja je zavedena u pisarnici gradske uprave danas popodne objavio je portal Glas Šumadije.
 
Po navodima portala, ostavke su ranije danas podneli i predsednici opština Topola i Lapovo, Vladimir Radojković i Boban Miličić.
 
I predsednici opština Vlasotince, Bojnik i Lebane danas su podneli ostavke, potvrđeno je agenciji Beta.
 
Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić objavio je da je podneo ostavku kako bi "pružio priliku" opoziciji da pokaže koliko ih narod podržava.
 
"Kraljevačka opozicija već nekoliko meseci ističe da ima veliku podršku birača. Kako bih im pružio priliku da pokažu koliko ih narod podržava, podneo sam ostavku i time omogućio da se lokalni izbori održe pre redovnog termina", objavio je Terzić.
 
Politički izvori tvrde da su u toku pripreme da vanredni parlamentarni i lokalni izbori u jednom broju opština budu održani 17. decembra, za šta bi ostavku morala da podnese i premijerka Ana Brnabić.
 
Ukoliko istog dana budu održani i pokrajinski izbori, trebalo bi da usledi i ostavka pokrajinskog premijera Igora Mirovića.
 
N1 saznaje, da je na sednici Vlade održanoj danas, premijerka Ana Brnabić tražila od ministara i državnih sekretara da sve uredbe i propisi koje su u proceduri budu usvojeni do polovine oktobra, zato što će parlamentarni izbori biti održani 17. decembra.
 
Četvrtkom su redovne sednice Vlade.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da bi izbori mogli da se održe već 17. decembra, ne precizirajući na koje je izbore mislio. 
 
Opozicija je ranije zatražila da se do kraja godine održe vanredni parlamentarni i beogradske izbori.
  • versus

    02.10.2023 16:07
    Kakvi crni "izbori"? Preko 3 decenije se samo smenjuje šaka istih udbaša, istih potomaka boljševičke aristokratije, koji pustoše budžet. Tu izbora nema.
  • Brza akcija poltrona

    01.10.2023 12:21
    Posmatrač sa strane
    Naredba zvanično još nije "pala" , a poltroni ili kako bi ih narod sa ulice nazvao du.euvlakači odmah krenuli sa potpisivanjem ostavki! Iako samonabeđeni vlasnik Srbije AV još nije zvanično objavio izbore! Smešan narod, mi Srbi.
  • Jarvis

    29.09.2023 22:07
    Mislim da je trezor već prazan, ali nema veze - samo da se Srbija okrene za tačno 180 stepeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.