U Srbiji raste broj zaraženih korona virusom: Za sedam dana registrovano 3.848 slučajeva

U Srbiji je za sedam dana registrovano 3.848 zaraženih korona virusom, objavljeno je danas na sajtu kovid19.rs.
U Srbiji raste broj zaraženih korona virusom: Za sedam dana registrovano 3.848 slučajeva
Foto: 021.rs
U tom intervalu testirano je 19.321 osoba, piše na tom sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.
Stanje te zaraze se objavljuje svakih sedam dana, a današnji podaci su za period od 22. septembra.
U prethodnom sedmodnevnom periodu nadležni su 22. septembra objavili da je bilo registrovano 2.803 zaraženih od 14. do 21. septembra kada je testirano je 13.297 osoba.
 
Na sajtu kovid19.rs je 14. septembra objavljeno da je u prethodnih sedam dan registrovano 1.529 zaraženih korona virusom, a da je bilo testirano 7.437 osoba.
 
Nadležni su 6. septembra saopštili da je nova varijanta koronavirusa stigla u Srbiju, te da je potvrđeno prisustvo podvarijante omikrona EG.5 nazvane Eris.
 
Po podacima objavljenim 7. septembra u prethodnih sedam dana korona virusom su bile zaražene 964 osobe od 5.647 testiranih.
  • Zoran

    28.09.2023 22:02
    Lažna pandemija
    A testovi kao za trudnoću , dokle bre više da lažete narod ! ? Dokazano da su ti testovi pozitivni na sve i svašta. Od prehlade za godinu dana umre više ljudi nego od te vaše korone za 10 godina!!!
  • Snežana

    28.09.2023 21:16
    Ne treba dizati paniku i strah i plašiti ljude kako je ovaj tkz 9 talas jači od prethodnih to naravno nije tačno, niti je ovaj rast 9 talas niti je rođak delta soja, Eris je podvarijenta omicrona soja koji ima malo veću invazivnost i infektivnost dakle 2 osobe inficira 4 osobe, kod delte soja 4 osobe inficira 22 osobe dakle velika je razlika između delta soja i svih podvarijente omicrona soja i po invazivnosti, infektivnosti i po indeksu prenosivosti virusa sa osobe na osobu.

    Mi smo već duže vreme u endemiji korone to znači da ćemo imati od septembra do marta imati oscilacije što se tiče broja novoobolelih, podvarijente omicrona soja ne donose veću smrtnost. Puno toga treba da se desi da virus evoulira u ovom slučaju korona da bi imali opet situaciju kao što smo imali sa delta sojem. Sada smo u periodu gde imamo više respiratornih infekcija tu je grip, stomačni virus, korona, adenovirus, rotavirus.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija