Stejt department: SAD protiv izjednačavanja smrti kosovskog policajca i napadača

SAD se protive pokušajima da se smrt kosovskog policajca Afrima Bunjakua, ubijenog u napadu naoružane grupe Srba na severu Kosova, izjednači sa smrću napadača, izjavio je portparol Stejt departmenta.
Na pitanje kako Vašington gleda na napadače u selu Banjska, Metju Miler je za Radio slobodna Evropa (RSE) rekao da su SAD bile "veoma jasne" u stavu "da najoštrije osuđuju koordinisane i nasilne napade na kosovsku policiju 24. septembra".
"Izražavamo saučešće porodici narednika kosovske policije koji je ubijen na dužnosti. Odgovorni moraju biti izvedeni pred lice pravde kroz transparentan istražni proces. Istraga je u toku", kazao je Miler.
U Srbiji je juče bio dan žalosti zbog smrti Bunjakua i trojice Srba poginulih u razmeni vatre sa kosovskom policijom u Banjskoj.
 
Tu odluku Beograda osudila je i EU, čiji je portparol Peter Stano rekao da se Unija "protivi veličanju i oplakivanju zločinaca i terorista" i da "napadače nikada ne treba izjednačavati sa žrtvama".
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da pripadnici oružane grupe koja je napala kosovsku policiju u Banjskoj za njega "nikada neće biti teroristi".
  • Zebra

    01.10.2023 19:54
    Priznali mi Kosovo ili ne, činjenica je da Srbija nema vlast na toj teritoriji i da su SNS kriminalci ubili kosovskog policajca. Svaka normalna zemlja hoće da se reši kriminalaca, samo ih Srbija čuva! Ipak je rizik šta bi mogli reći pred Evropskim sudovima.
  • NN

    29.09.2023 08:56
    Decenijama
    Amerika jede g...., što bi nas sad čudio njihov jelovnik kad nema odstupanja ?
  • nekolikoputanezakoni

    29.09.2023 07:39
    ko je terorista
    Nezakonito na zakoniotetoj teritoriji ,nezakonito proglašene drzave pa još na jednom njenom delu gde nezakonitost lokacije te policije definišu čak MEDJUNARODNI zakoni koje ovi potpisuju a ne poštuju.
    Pa opet nezakonito i po zakonima samoproglašene države likvidiraju onesposobljene baš po zakonima krimi organizacija . To nije ni drzava ni policija vec udruzenje kriminalaca jer svaka drzava treba da postuje bar svoje zakone koje je sama u svom vilnjenju .Čak ni kod njih sigurno ne pise da policija treba da ubija ranjene i one koji ne predstavljaju opasnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.