Uhapšen Srbin na Kosovu, sumnjiči se da je počinio ratni zločin u Prizrenu

Kosovska policija je uhapsila M.P, srpske nacionalnosti, zbog sumnje da je počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva" u Prizrenu.
Uhapšen Srbin na Kosovu, sumnjiči se da je počinio ratni zločin u Prizrenu
Foto: Beta/AP
Protiv njega je podneta krivična prijava.
"Protiv ovog lica je podneta krivična prijava zbog sumnje da je u septembru 1998. godine u naselju ‘Hoka Mahal’ u Prizrenu učestvovao u ubistvu tri civila albanske nacionalnosti, koji nisu bili vojno angažovani", navodi se saopštenju specijalnog tužilaštva u Prištini, prenosi RTS.
Po nalogu predmetnog tužioca, okrivljenom je određena mera zadržavanja i policijskog zadržavanja, radi upućivanja sudiji za prethodni postupak, u zakonskom roku.
  • S.R.t.s

    30.09.2023 10:28
    S.R.t.s
    Kao prinudno mobilisan bio sam 98/99 veći deo u Prizrenu i mogu slobodno i odgovorno napisati da su počinjeni veliki Zločini od strane Srba ne od regularne Vojske već od raznih Paravojnih formacija u naselju Tusus i selu Zur! To ni danas nemogu zaboraviti kako su ubijali pljačkali palili silovali terali…to normalan covek nemoze počiniti! @Milicice vase je pravo da mrzite šta hoćete i koga hoćete ali Istinu niko nikada nejce pobediti! Vidim ponekada te Zločince koji su još živi u NS kao porodične ljude koji su skoro svi situirani a ima ih ponajviše u BG i pitam se dali ima neke pravde u opste? Licno me tesi i čista mi savest sto sam bio u regularnoj Vojsci u kojoj sam prisilno doveden i pretežno smo išli po selima da sprovodimo ljude do granice Albanije pretežno stare decu žene bez ispaljenog metka u nekog od tih nesretnih ljudi! Mučno je i pisati ovo!!!
  • s

    30.09.2023 09:22
    Ako je kriv treba da odgovara, međutim sa srpske strane nema mnogo ljudi koji veruju uopšte sudovima za ratne zločine na području ex YU,zbog opšteg ignorisanja ratnih zločina koji su se desili prema srpskim civilima.
    Tužno je što ne postoji sud kojem se može verovati vezano za ova krivična dela, a kosovski sud to svakako nije, pogotovo što se ovakve optužbe mogu shvatiti i kao sredstvo zloupotrebe i etničkog čišćenja preostalog srpskog naroda na Kosovu.
  • milicica

    29.09.2023 22:53
    evo bagro
    Uhapsite mene kriva sam alergicna sam na vas i javno kazem da vas ne volim i ni one koji vas stite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija