Jovanjica 2: Održano pripremno ročište posle više od dve godine i 20 odlaganja

U Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, nakon više od dve godine i 20 odlaganja, nastavljeno je pripremno ročište u predmetu "Jovanjica 2".
Ni danas nije prisustvovao jedan broj okrivljenih i njihovih advokata.
 
Rešenjem koje je doneo sudija Zoran Ganić privremeno je razdvojen postupak u odnosu na dvojicu okrivljenih čiji advokati nisu došli na današnje ročište, rekao je za BIRN advokat Veljko Delibašić, branilac Branislava Radosavljevića, okrivljenog pripadnika Bezbednosno-informativne agnecije (BIA), čime je omogućeno održavanje pripremnog ročišta.
Na pripremnom ročištu koje je zatvoreno za javnost, prema rečima Delibašića, advokati prvookrivljenog Predraga Koluvije su sporili zakonitost dokaza tužilaštva i predložili svoje dokaze.
Ovim pripremno ročište još uvek nije završeno, jer tek treba da se izjasne i predlože dokaze i ostali učesnici u postupku, a sledeći termin je zakazan za 15. i 16. novembar.
 
Pre današnjeg, pripremno ročište je odlagano 20 puta, poslednji put u junu ove godine, što više od dve i po godine od pravosnažnosti optužnice koči početak suđenja. 
 
"I dalje je neizvesno kada će početi suđenje po optužnici 'Jovanjica 2', koja je ključna, jer tereti mahom pripadnike MUP-a, BIA i VOA za pružanje zaštite Predragu Koluviji, zbog daljeg odlaganja pripremnih ročišta", navodi BIRN.
 
U predmetu "Jovanjica 1", Koluvija i još devet osoba terete se da su u periodu od 14. maja 2016. do 14. novembra 2019. na teritoriji Stare Pazove i Inđije uzgajali i radi prodaje čuvali kanabis.
  • Ivanovic Radomir

    30.09.2023 15:36
    Advokati koji brane ovakve kriminalce su direkto krivi za sirenje droge i dilanja jer ih izvlace na neposten nelegalan nacin sa laznim svedocima i laznim dokazima. Kako u Norveskoj stotine advokata odbilo da brani onog ubicu? E kad to uradite onda cete imati diplomu pravnika advokata. Do tada ste direktno krivi za sirenje nasilja po Srbiji braneci nasilnike. Dovodite lazne svedoke, lazne doktorske potvrde i slicno. Pravo RS? Zalosno. Sramota. Napravite spisak crna lista svih takvih advokata bez cnezure. Da znaju roditelji cija su deca ubijena ili pretucena ili na drogu navucena od ovih koji su ih oslobodili na takav nacin. Saudija je zakon za Dilere droge.
  • @Ovo je

    29.09.2023 23:03
    Dobar covek i vernik
  • Ovo je

    29.09.2023 21:29
    Poenta
    Koluvija: "Ništa ne razumem o čemu se tu radi"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija