Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Prištinski specijalci pretukli trojicu Srba iz Varaga

Pripadnici specijalne jedinice prištinske policije FIT pretukli su trojicu Srba iz sela Gornje Varage, saopštava Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Prištinski specijalci pretukli trojicu Srba iz Varaga
Foto: Beta/AP

Povređeni su, nakon incidenta, sami zatražili lekarsku pomoć, a težina povreda će se utvrditi, piše RTS.

"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Kurtija brutalno su pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Kosova i Metohije", saopštila je Kancelarija za KiM.

Srbi M. R, M. S. i M. J. su se još jutros uputili do svoje stare šumske kuće u seču drva za ogrev, kada su ih po povratku zaustavili pripadnici FIT-a, pretukli, šutirajući ih i udarajući po telu, uz vulgarne psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi, navodi se u saopštenju.
 
Specijalci su, prema svedočenju povređenih, Srbima poručili da na severu Kosova i Metohije nemaju šta da traže.
 
Povređeni su nakon incidenta sami zatražili lekarsku pomoć, a težina zadobijenih povreda će se utvrditi.
 
"Verbalno nasilje, proizvoljni upadi u kuće i fizički nasrtaji na Srbe su svakodnevna karakteristika Kurtijeve okupacije severa Kosova i Metohije, zbog čega Beograd i insistira na povlačenju sprovodilaca terora iz opština severno od Ibra i raspoređivanje jedinica Kfora", navodi Kancelarija za KiM.
  • Merošina

    01.10.2023 11:42
    Kurti nije normalan . Posle ovih ubistava, on nastavlja teror, umesto da je nestao na mesec dana da pokuša da se smiri situacija.
    Ovo mora UN i Kfor da rešava, Kurti se mora suzbiti, jer očigledno se ponaša nenormalno nije uračunjiv.
    Posle se čude što Srbi prave barikade ? I čude se zašto je vojska Srbije došla u blizinu Jarinja. Opravdane su i barikade Srba, opravdane su noćne straže Srba i opravdano je što je Vojska Srbije prišla Jarinju.
  • zztop

    01.10.2023 10:44
    Ajoj kuku i lele ... petković sve uredno beleži i izveštava...
  • Isak

    01.10.2023 00:12
    To su sve lazi
    Ljudi ova takozvana kancelarija za Rep.Kosova je puno lazi. Samo laze i laze a mozda ce biti istina jednog dana .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.