Marko Đurić: Na Kosovu postoje dva ozbiljna vojna gomilanja, nijedno nije srpskih trupa

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ocenio je da na Kosovu postoje samo dva "ozbiljna vojna gomilanja" i da nijedno od njih nije nova vojna gomila srpskih trupa.
Prvo, kako kaže, je gomilanje "Kurtijevih specijalnih visoko militarizovanih i monoetničkih snaga", a kao drugo navodi nagomilavanje laži i predrasuda prema kosovskim Srbima i Srbiji koje je orkestrirao Aljbin Kurti.
Đurić je na društvenoj mreži X naveo da je "na zemljištu koje je vlada Aljbina Kurtija nezakonito oduzela izgrađeno osam novih baza za ove militarizovane i monoetničke snage".
Što se tiče navodnog srpskog nagomilavanja, on tvrdi da "jedino što postoji jeste povlačenje snaga koje su tu godinama – sa 7.500, na istorijski minimum od 4.000" i ocenjuje da smo "mi odgovorna strana, ona koja želi mir i pokušava da izbegne dalje krvoproliće".
 
"Počinioci tragedije u Banjskoj na srpskoj strani već odgovaraju", naveo je Đurić i upitao ko će da odgovara za kontinuirani teror Kurtijevog režima.
  • Brunova mama

    02.10.2023 17:25
    Za one koji do sada nisu znali da je tekst Rezolucije SB UN 1244 odavno javno dostupan, neka se obaveste i kliknu na link: https://www.srbija.gov.rs/kosovo-metohija/19944
  • ннннн

    02.10.2023 14:48
    БАРБИКА
    Барбика у мушком роду!
  • 11111111

    02.10.2023 14:43
    Дете се осамосталило!
    Што би рекао Тома - диплома :"Дете се осамосталило."
    Сведоци смо да нам деца сазревају на најодговорнијим функцијама, као што је функција амбасадора. Некад се знало ко може бити амбасадор, а данас је то сведено на дечије играрије.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija