Saobraćajci u zoni škola sankcionisali oko 15.000 prekršaja: Više od 200 vozača bili pijani

Saobraćajna policija je tokom septembra sankcionisala ukupno 15.411 prekršaja u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju, u okviru akcije "Škola".
Saobraćajci u zoni škola sankcionisali oko 15.000 prekršaja: Više od 200 vozača bili pijani
Foto: 021.rs

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova, čak 7.127 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine u zonama škola.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 212, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih suspstanci 20 vozača. 

"Tokom akcije, 38 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom u zonama škola sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu", navodi MUP.
 
Osim toga, saobraćajna policija sankcionisala je 1.222 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 1.111 vozača zbog nepropisnog parkiranja, 25 vozača zbog prelaska na crveno svetlo semafora i 22 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.
 
Tokom septembra, tri deteta zadobila su teške telesne povrede, a trinaestoro lake telesne povrede, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u zonama škola.
 
"Saobraćajna policija nastaviće sa merama pojačane kontrole u zonama škola i u narednom periodu, kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju", navode oni.
  • logika

    02.10.2023 22:10
    ?
    da li ste primetili da su ponegde nenormalno produzili zone skole, a negde bome i ne znas kad si izasao iz nje...
  • Miks

    02.10.2023 21:13
    Pendrek city
    Nek dodju malo na Novo naselje,tu gde su sagradili zgrade za pripadnike sluzbi bezbednosti.Da vide kako divljaju njihove kolege.
  • Ne

    02.10.2023 20:34
    Molim vas dodjite pred teslu ulaz iz Subotičke…. Nećete pisati kazne, hapsicete obećavam, šta se tu dešava…..

    Voze po pešačkom i po stazi za pešake pred samom školom bukvalno razgrćući decu da bi parkirali pred sam ulaz u školu na stazu za pešake !!!!!, gradilište zauzelo stazu za pešake sve do puta tik uz školu , zauzeli su i deo dvorišta škole, bukvalno deca ispod krana prolaze…. Rupa se otvorila na putu pred pesackim, sebicna stoka od roditelja parkira na pesackom i na jedinom preostalom delu trotoara kuda deca mogu da prodju, jer ne daj Bože da neko protegne nogice i krene 10 minuta ranije, ako već mora kolima u školu !!!!

    Svaki dan po neoliko puta dnevno, uvek isto, niko nista….. dok neko ne strada valjda,

    a da, izbacila je škola info na sajtu budite oprezni gradilište je tu…. Mislim hvala vam nismo znali

    Kome se obratiti? Svima???? Gradjevinskoj, policiji, komunalnoj , bukvalno svi su zakazali, nista ne funkcioniše ….. ali ko je poginuo braneci vilu na gazivodama i izbori, to je tema … mater vam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija