Još uvek nisu podignute optužnice za masovna ubistva u OŠ na Vračaru i u okolini Mladenovca

Viša javna tužilaštva u Beogradu i Smederevu ne mogu da okončaju istrage u vezi dva masovna ubistva koja su se dogodila 3. i 4. maja, u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u okolini Mladenovca.
Još uvek nisu podignute optužnice za masovna ubistva u OŠ na Vračaru i u okolini Mladenovca
Foto: 021.rs
I dalje se čekaju veštačenje o povredama ubijenih koje radi Institut za sudsku medicinu.
Kako piše Blic, ova tužilaštva ne mogu još uvek da donesu odluke o podizanju optužnica protiv osumnjičenog V. K, oca dečaka koji je u školi izvršio masovno ubistvo, a sumnjiči se da je držao neobezbeđeno oružje, kao ni protiv U. B. koji je izvršio drugo masovno ubistvo, u selima Dubona i Malo Orašje.
Za podizanje optužnica čeka se veštačenje Instituta za sudsku medicinu, koje bi trebalo da otkrije koje su povrede bile kobne, kao i iz kog oružja su žrtve ubijene. Iz instituta su za Blic naveli da su "veštačenja u toku".
 
"U pitanju su izuzetno složena veštačenja zbog velikog broja usmrćenih, odnosno povređenih, i obimne dokumentacije koju je potrebno analizirati. Sve navedeno nesumnjivo povećava vreme potrebno za izradu analiza sa čime su postupajuća javna tužilaštva u Beogradu i Smederevu upoznata", rečeno je iz Instituta za sudsku medicinu.
  • w/e

    04.10.2023 16:13
    OS
    Za slucaj u OS nemaju ni za sta ni protiv koga da podignu optuznice. Oca mogu samo da novcano kazne za prekrsaj. Uzevsi u obzir da se nacin na koji funkcionise pravosudje nece dopasti prosecnom srbendi, morace neosnovano da ga drze u pritvoru dok ne prodju izbori.
  • Lili

    04.10.2023 11:40
    Ma opušteno....Prošlo je samo 4 meseca. Koliko vremena tek treba za podizanje optužnice kod nejasnih slučajeva?!?
  • ex chapman

    04.10.2023 10:44
    cemu sudjenja
    u zemlji primitivaca najbolje razjarena rulja odmah nek lincuje svakog na koga se nameri
    kao i svakog ko da bilo kakav komentar koji se ne svidja rulji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija