Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo žalbu na sudsku odluku o puštanju Radoičića

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu će se žaliliti na odluku suda o neodređivanju pritvora Milanu Radoičiću koji se tereti za više krivičnih dela u vezi saoružanim sukobom 24. septembra u Banjskoj.
Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo žalbu na sudsku odluku o puštanju Radoičića
Foto: 021.rs
Viši sud u Beogradu je ranije danas saopštio da je odbio predlog VJT za određivanje pritvora Radoičiću i da mu je zabranio da napusti Srbiju.
U VJT su naveli da će, po prijemu rešenja Višeg suda, uložiti žalbu.
Viši sud je saopštio da sudija za prethodni postupak, nakon saslušanja okrivljenog M.R. odbio predlog VJT za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.
 
"Prema M.R. određena je mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije", piše u saopštenju.
 
Po odluci suda, zabranjen mu je odlazak na teritoriju Kosova te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.
 
Od njega je privremeno oduzet pasoš Srbije, a upozoren je da mu se može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze.
 
On se tereti za izvršenje više krivičnih dela i to : "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", "učestvovanje u grupi", i "teško delo protiv opšte sigurnosti".
 
Radoičić je juče, kako je saopštilo VJT, na saslušanju negirao sve optužbe.
 
U oružanom sukobu Srba i policije Kosova u Banjskoj, stradali su jedan kosovski policajac i trojica Srba.
  • џџџ

    04.10.2023 18:36
    организована јовањица
    Па шта се чудите када знате ко стоји иза целе афере, није само Радоичић, ту је и главни бос.
  • BGD 011

    04.10.2023 15:18
    Patriota Radoicic
    Nisam se ni nadao da ce Radoicicu biti odredhen pritvor, ali opet, mislio sam da postupajuci sudija ima m-da da postupi po zakonu a ne po naredbi. Navodno mu zabranili da izadje iz Srbije, i kao oduzeli mu pasos! A on (Radoicic) ce obavestiti sudiju kad, gde i kako ce da postane nedostupan sudu! Smesno zaista. Pa niko mu nije ni dozvolio da "uvozi" oruzje iz Bosne i skladisti ga na Kosovu, pa ipak je to cinio, i to ocigledno sa necijim znanjem
  • zztop

    04.10.2023 15:05
    Ako vam žalba prođe pakujte ga sa šešeljem u den haag...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.