Tužilaštvo: Bez postupka protiv jutjubera zbog lavića, podneta prijava protiv vlasnika

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv jutjubera Stefana Jankovića Janka.

Janković na TikToku ima više od 900 hiljada pratilaca, a na Jutjubu više od milion, a već nekoliko godina se hvali druženjem sa egzotičnim životinjama, čija je trgovina u našoj zemlji zabranjena, prenosi N1.

"Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon dostavljanja Izveštaja o postupanju MUP RS, DP, PU za grad Beograd, UKP, odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja ovog tužilaštva, našlo da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Stefana Jankovića, imajući u vidu da je utvrđeno da je isti navedenu životinju držao isključivo za potrebe snimanja video zapisa i potom je vratio vlasniku, a protiv kog je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu i od kog je oduzeta životinja koja predstavlja strogo zaštićenu životinjsku vrstu", navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Kako je 021.rs objavio, Eko straža je na svom Instagram nalogu danas objavila da je podneta krivična prijava protiv mladog influensera zbog snimka sa mladunčetom lava.
 
Oni su naveli da se time krši Zakon o dobobiti životinja.
  • Miko

    05.10.2023 02:34
    Znači da mi u stvari i nemamo tižilaštvo ! Mi ni državu nemamo,šta će nam tužilaštvo? Ovo nije crni humor,ovo je gore .
  • Priroda

    04.10.2023 23:10
    Mladunče
    I gde je mladunče lava koje ste oduzeli?
  • Antuntun

    04.10.2023 22:59
    Ovo je verovatno jedini put do sada,a verovatno i ubuduće, da je život tog klinca dobio obrise nekakvog smisla - iako nesvesno, pomogao je da se pronađe vlasnik tih životinja. Doduše, čisto sumnjam da će vlasnik biti i kažnjen, ali mu je bar lavić oduzet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija