Dačića nema na zajedničkoj fotografiji sa sastanka iz Tirane zbog zastave Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbio je danas da se fotografiše sa ostalim učesnicima ministarskog sastanaka Berlinskog procesa u Tirani.

Euronews Albanija prenosi da Dačića nema na zajedničkoj fotografiji zbog zastave Kosova koja je, kao i druge zastave, bila u pozadini, iza učesnika sastanka.

Među učesnicima su bili šefovi diplomatija Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova i Severne Makedonije, nemačka ministarka Analena Berbok i evropski komesar za proširenje Oliver Varheji.

Na današnjem sastanku, pored ministara iz regiona, Berbok i Varhejija, učestvovali su i predstavnici više članica EU - Austrije, Grčke, Mađarske, Španije, Holandije i Rumunije, kao i Saveta za regionalnu saradnju (RCC) i Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).
 
Berlinski proces je diplomatska inicijativa bivše nemačke kancelarke Angele Merkel, pokrenuta 2014. godine s ciljem da se podrži mirna, stabilna i demokratska budućnost Zapadnog Balkana, da se unaprede regionalna saradnja i evrointegracije regiona.
  • Ništa novo

    07.10.2023 17:39
    32 godine rešavaju
    Prvi put je izabran za narodnog poslanika u prvom sazivu, od 1991. do 1993, zatim u četvrtom sazivu, od 1997. do 2001, kao i u šestom sazivu, od 2004. do 2007. godine. Ponovo je izabran u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine.

    Devedesetih su se mladi masovno iselili u Kanadu i druge zemlje. Zadnjih 10 godina isto tako. Isti političari 32 godine rešavaju i dalje iste probleme, s tim što su oni i njima bliski postali od tada i bogati. I niko ništa iz toga nije naučio.
  • Veternik

    07.10.2023 17:31
    Bravo za Dačića
  • Професор

    07.10.2023 15:16
    Шта тражи на скупу са представницима марионетског режима из Приштине.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.