Svečlja: Čovek blizak Vučićevom sinu učestvovao u napadu u Banjskoj

Kosovske vlasti nastavljaju da u nastavcima iznose navodne dokaze o umešanosti srpskih vlasti i struktura bliskih njima u onom što karakterišu kao teroristički napad u Banjskoj.
Danas tvrde da imaju trag do sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića - Danila Vučića i čak, postavljaju kao otvoreno pitanje - da li je predsednikov sin navodno lično učestvovao u njemu, prenosi KoSSev.
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja objavio je fotografije za koje tvrdi da se radi o zaplenjenim ličnim dokumentima u dva sistema - M.J. iz Mitrovice, odnosno iste osobe iz Ugrinovaca, prenosi KoSSev.
Identifikovao ga je ne samo kao pripadnika naoružane uniformisane grupe Srba koja je izvela napad u Banjskoj, već i kao navodnog napadača na KFOR u maju ove godine u Zvečanu, ali i da se radi o bliskoj osobi Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 
Sa njim je, tvrdi dalje Svečlja, M.J. bio u automobilu četiri od pet poslednjih puta dolaska Danila Vučića na Kosovo.
 
Kao dokaz da je to tako, objavio je listing sa prelaza Jarinje i preko Merdara za Vidovdan. Na listingu su otkrivena imena ove dvojice, sa njihovim ličnim podacima, brojevima dokumenata i registracijom automobila.
 
Prema datumima, radi se o dolascima u junu i julu, za period od tri godine, sa zabeleženim ulaskom i izlaskom sa Jarinja, dok je prilikom ovogodišnjeg Vučićevog dolaska za Vidovdan preko Merdara, zabeleženo samo njegovo ime, bez M.J.
 
Predsednik Srbije je i u septembru u više navrata javno govorio o delu dolaska svog sina u Gračanicu za Vidovdan - u vezi sa majicom "Nema predaje", za koju tvrdi da Danilo nije hteo da je skine pred policijom koja je to zatražila od njega, njegovom rodoljublju…
 
Ovo je ujedno i jedini javno potvrđeni dolazak Danila Vučića na Kosovo ove godine.
 
Prema objavljenim podacima, on je navodno na Kosovo dolazio i 26. juna prošle godine, ali u ovim podacima nema zabeleženog njegovog izlaska sa Kosova.
 
Takođe, za 2021. Svečlja je pokazao dolazak ove dvojice 15. jula 2021. i izlazak tri dana kasnije - 18. jula 2021, takođe preko Jarinja. Prethodno je za Vidovdan Danilo Vučić navodno došao preko Jarinja, a otišao sa M.J. dan kasnije.
Svečlja je objavio i sliku navodne vozačke dozvole koja glasi na ime M.J, koju izdaje Republika Srbija, MUP u Novom Beogradu, sa adresom M.J. u Ugrinovcima.
 
Međutim, objavio je i fotografiju navodne kosovske lične karte navodno istog lica, gde se navodi da je on iz Mitrovice.
 
Takođe, tu je i fotografija jednog od zaplenjenih vozila sa istom registracijom, kao i vozačka dozvola M.J.
 
Vučić negirao
 
Predsendik Srbije Aleksandar Vučić negirao je da njegov sin Danilo ima bilo kakve veze sa napadom u Banjskoj.
 
 
"Večeras je Kurti optužio moju porodicu, mog prvenca Danila, ni on sam ne zna kako je do toga došao, da je nekako učestvovao u, kako kaže, terorističkom napadu u Banjskoj. Prva odlika kukavica koju svaki čovek primeti je kad neko napada tuđe porodice, decu, jer mu se oni uvek čine kao najlakše mete. Danilo, naravno, nema nikakve veze ni sa čim, osim što voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen deo, u skladu sa Poveljom UN. Pokušao si Kurti i dugim cevima majicu da mu skineš, nisi uspeo. Ćerku si mi vređao, onako, junački i muški kako samo ti umeš. Terorista na Kosovu si samo ti, jer ubijaš i terorišeš srpski narod, a za Danila ne brini, hrabar je mladić, nikada i ni po čemu tebi sličan. A, Šolaku i domaćim kriminalcima, kojima Kurti uređuje medije, samo poručujem da Srbiju neće pobediti", objavio je Vučić na Instagramu.
 
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja prethodno je objavio fotografije ličnih dokumenata čoveka koji je navodno učestvovao u napadu 24. septembra , uz navode da se radi o osobi bliskoj Danilu Vučiću, sinu predsednika Srbije.
  • Nikola

    09.10.2023 08:39
    Taman da su i tacni navodi kosovara to je manje vazno od velike gluposti da se izvede ta tzv "odbrambena akcija" organizovane krminalne grupe i nanese nepopravljiva steta naneta Srbiji. Radoicic je priznao da je on "samostalno" organizovao tu grupu sto ne moze nikako biti tacno. Srbija bi morala doci do istine i do svih organizatora pa makar to znacilo ostavke i procesuiranje celnih ljudi u Vladi Srbije.
  • Nema druge

    09.10.2023 07:35
    To je sve isplanirao u rezirao Vucices sin Vukan od 5 godina
  • Mile

    08.10.2023 21:55
    Da se nije i Sloba vratio
    Do utorka ce biti da je i partnerka Ane Brnabic raketirala Kosovo. Kakve kukavice i lazovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija