"Velika petorka" do kraja meseca u poseti Srbiji: Teme - usaglašavanje sa EU i sankcije Rusiji

"Velika petorka" dolazi do kraja meseca ponovo u posetu Srbiji.
"Velika petorka" do kraja meseca u poseti Srbiji: Teme - usaglašavanje sa EU i sankcije Rusiji
Foto: Pixabay
Članovi ove petorke su izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kao i izaslanici predsednika Sjedinjenim Američkih Država, Francuske, Nemačke i italijanske premijerke Gabrijel Eskobar, Emanuel Bon, Jens Pletner i Frančesko Talo.

Očekuje se da će teme sastanka biti usaglašavanje Srbije sa spoljnom politikom EU i uvođenje sankcija Rusiji, kao i primena sporazuma iz Ohrida dogovorenog 18. marta ove godine.

Članovi velike petorke boravili su u Srbiji 20. januara povodom sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine, a tema razgovora bio je francusko-nemački plan, koji je kasnije dogovoren u Ohridu.

  • NE ultimatumu

    11.10.2023 11:19
    Srbija ni po koju cenu ne sme da uvede sankcije Rusiji ili da prizna nezavisnost Kosova prihvatanjem Francusko-Nemačkog plana ! Ovih 2-3 nedelje dok ne dođu Srbija treba da iskoristi da se vojno poveže sa Rusijom i da ih pozove u vojnu zaštitu Srbije. Rusija je moćan saveznik jer ima nuklearno oružije.
  • A uuu

    10.10.2023 21:40
    Pa
    Oni dolaze sa namerom da Vučića pritisnu uza zid a o našem trošku će boraviti u Srbiji. Stvarno su bezobrazni i naporni.
  • Plaćač poreza

    10.10.2023 21:11
    Hoćemo u EU!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.